Post entry

"Marknaden fördubblas"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Inte för att vi hade förväntat oss att marknaden direkt skulle förstå hela vidden av dagens pressmeddelande, men vi hade kanske trott att någon enstaka person skulle reagera."

Ja, så kommenterar www.smallcap.se dagens pressmeddelande från Sensodetect samt reaktionen (eller den uteblivna reaktionen) från marknaden.

Nyheten i sig, att Sensodetect har skickat in ansökningar till Europas och USA:s motsvarighet till Patentverket är kanske inte mycket att höja på ögonbrynen för. Det i sig är inte särskilt kursdrivande.

Men, vad har man sökt patent för? Jo, man har genom oberoende studier (bl.a. Sahlgrenska i Göteborg) insett att man med hjälp av SD-BERAmetoden kan mäta en medicins verkan i hjärnan. Dels kan man använda SD-BERA till att "ställa in" optimal dosering vid medicinering på patienter, dels kan läkemedelsbolag redan på ett kliniskt stadium mäta effekten av nya, ännu icke godkända preparat.

Det fina med en del uppfinningar är att de inte bara bryter ny mark, de kan också ge en ekonomisk vinst. Det är så jag ser på SD-BERA. Både läkemedlesbolag och läkare i vården torde vara intresserade av att snabbt hitta rätt dosering - snabbt betyder i detta fall billigt.

Sensodetect antyder också i PM att intresset är stort kring detta område. "/.../ har återkommande efterfrågats från våra kunder."

Samt

"Intresset för instrument möjliggörande undersökning av neuroaktiva substanser är stort och har vid ett flertal tillfällen bekräftats.".

Det är sedan länge känt att en undersökning med SD-BERA kostar ca 6 500 kr. Inte särskilt mycket för ett BP med åtskilliga miljoner dollar i forskningsbudget. Sensodetect tar betalt per mätning, vilket gör att sjukhus, läkemedelsbolag etc slipper dyra investeringskostnader.

Jag skulle inte bli förvånad om vi inom 2-3 år ser att läkemedelsbolagen är de största kunderna till Sensodetect. Att ha förmånen att vara ägare till detta case redan nu känns mycket, mycket spännande. Caset blir inte heller sämre av att SD-BERA är färdigutvecklad och finns ute till försäljning i dag.

Bara att lyfta på luren och göra en beställning, således.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?