Post entry

Sensodetect - Långt till genombrott

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har varit stora förväntningar på Sensodetect efter att VD Jens Holmberg tidigt under året gått ut med informationen att 2013 skulle bli ett ekonomiskt genombrott för bolag.

Efter att två anonyma signaturer skrivet positiva bloggar om bolaget har aktiekursen gått upp nästan 100%. Därför fanns det väldigt stora förhoppningar om att positiv information skulle presenteras.

Tyvärr för aktieägarna blev rapporten väldigt slätstruken. Det mest anmärkningvärda var att bolaget inte lyckats sälja i sin produkt SD-bera. Försäljningen har gått extrem trögt trots att bolaget sagt att man under 2013 skulle prioritera försäljning och man gick också ut med att det stora ekonomiska genombrottet skulle ske.

Efter 5 månader utan ett ljud från bolaget presenterade man ett pm som var ett ända stort skämt. Man hade tecknat ett avtal på 10 mätningar/år. Då ska man ha klart för sig att man måste ha 7300 mätningar/år för att nå breakeven.

VD Jens Holmberg har valt att knappt äga några aktie alls i bolaget vilket också är mycket anmärkningsvärt OM det nu är en sådan fantastisk produkt.

I slutet av 2012 lyckades man få proof-of-consept på sjukdomarna Schizofreni och ADHD. Detta låg till grunden för Jens Holmbergs uttalande om ekonomiskt genombrott. Men med facit i hand så blev det alltås inte så.

Man kan också ställa sig frågan varför dom klinikerna där man utfört dessa studier INTE vill teckna avtal. Holmberg fick den frågan i våras men svarade kort "hoppas dom ansluter". Med facit i hand har det inte blivit något med det heller.

Redan 2010 räknade Smallcap på bolaget och kom fram till mycket intressanta försäljningsiffror. Tyvärr för aktieägarna har försäljningen minskat sedan dess.

Det som påverkar aktiekursen är egentligen när olika signaturer skriver en positiv blogg om bolag. Då går kursen upp en del för att sedan falla tillbaka till årslägsta igen. Titta gärna hur historien sett ut och jämför med dom positiva bloggar som har skrivits.

Bolaget har heller ingen större säljstyrka att skryta med, heller ingen större spelare med goda kontakter. Men det behöver man kanske inte ha eftersom man knappt säljer några mätningar.

Sammanfattning: Trots bolagets uttalande om ekonomiskt genombrott 2013 och prioritering på försäljning har omsättningen för dom 9 första månaderna minskat. Omsättningen är blygsamma 182 000 kr. Resultatet - 5,9 miljoner.

Sensodetect har mycket att bevisa och det kommer att ta väldigt lång tid att lyckas om man nu över huvudtaget kommer att lyckas sälja in sin produkt Just nu ser det väldigt jobbigt ut för bolaget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?