Post entry

Securitas - inte just nu tack

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Securitas rapport var direkt svag och aktien packar ihop med över fem procent efter att rapporten släppts. Vad hjälper det att vissa kostnadsposter för tredje kvartalet är extra ordinära? Resultatet är betydligt svagare än förväntat.

Snittförväntningarna låg på ca 740 msek, men det blev bara 282 msek för tredje kvartalet. Vid en genomgång av bolagets balansräkning granskades goodwill-posterna och tydligen höll inte posten för verksamheten i Holland måttet. En nedskrivning gjorde med 350 msek.

Vd försöker lugna med att säga at de andra goodwillposterna håller måttet. Jo, jo det var ju skönt att höra.

Den amerikanska verksamheten växer för Securitas. Tillväxten ligger på ca 4 procent, men bolaget tappar marknadsandelar over there.

Securitas gör 1,53 kr i vinst per aktie för de första 9 månaderna varav 0,26 kr för det tredje kvartalet. Kan företaget göra om samma resultat för Q4 som för snittet på de två första kvartalen (ca 0,64 kr per aktie), så får vi 2,20 kr per aktie för helåret. Med ca 77 kr för aktien har vi ett p/e tal på 35. Ok, det blir lägre om vi lägger tillbaka de extra ordinära posterna för Q3, men det är inte första gången som bolaget kommer med otrevliga överraskningar i form av extra ordinära händelser. Sälj – det finns många, många bättre case.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?