Post entry

Folk å Fä ..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är skillnad på Folk å Fä säger man, likaväl som att man inte ska döma hunden efter håren..Aktieanalytikerna på olika firmor och ekonomitidningarna är folk, medans vi aktiehemmapulare på communityn är Fä..Man kan säga att vi ligger för fäfot..Oanvända och outnyttjade ;)

Igår så köprekade Veckans affärer Proact med riktkurs 125 SEK och analysen var ett hyllningstal mer eller mindre.. Kursrusing, naturligtvis..När undertecknad skriver samma sak långt tidigare, så händer naturligtvis ingenting.. En gäspning ;( ..Det är som sagt skillnad på Folk å Fä..Om man hade tagit rygg på ett Fä för 24 mån sedan så hade man gjort 215% på insatt kapital ;)..Proact är ett av börsens starkaste bolag och passar i en lång portfölj..Det finns många bra Fä på communityn och det kan vara en bra idé att ta rygg på flera..Titta lite bakåt på vad många har presterat och bedöm själva..Ingen nämd och ingen glömd..Jag är inte alltid så jätteimponerad av "proffsen" då träffsäkerheten i rekarna ligger på blygsamma 50% i snitt..Dåligt utfall faktiskt..

En av mina Kalkoner, Sintercast, flaxar i alla fall i ett försök att säga att jag kan lyfta, jag kan lyfta he he..Sectra, Kalkonkusinen, har börjat flaxa lite också med ett nygammalt samarbetsavtal med Phillips ang Pacs i Japan, som är en stor marknad..Sectra testar även MicroDose i Japan och alla nödvändiga godkännande klara för att kunna påbörja försäljning av MicroDose..Flaxar ju riktigt vilt..Upp 3,3% nu och kostar 40,5 SEK..

Nu en kort update om några av mina bolag :::

Africa Oil har lyft nu och ligger på $1.13 +18% efter en operationel update där bolaget andas stor optimism över läget Bhogal-1som är under borret.. 500 meter kvar till "the primary target" enligt operatören Cnooc, på 5500 meters djup, och det ryktas som sagt mycket om att det läcker kolväten ur borrhålet..Det läcker uppgifter i alla fall ;) Hög risk alltjämt men med mycket hög potential..En 1000-tagare vid Bulls Eye..En U-Båt vid torrborrning ..

"I am extremely encouraged by the fact that we have assembled a highly prospective portfolio that extends across four different proven petroleum play types. With major discoveries being announced offshore of East Africa coupled with Tullow's fantastic success in Uganda, Africa Oil is well positioned in an under-explored area of Africa which is gaining considerable oil and gas industry awareness, sagt av CEO Keith Hill..

Kalahari Resources - The Big Nugget - har hittat ytterligare en guldförande zon som inte är med i den tidigare reservapporten av Watts, Griffis & McOuat's..Mera Guld i baljan boys..Mycket hög risk och extremt hög potential...

Kalahari Resources Intersects Multiple High-Grade Veins including New Discovery of 24.52 g/t Gold over 0.65m and 7.97 g/t over 2.6m, including 29.91 g/t over 0.4m on Forestel Extension..
Jag fick kontakt med en IR-ansvarig i förra veckan, Kevin Hull, så säger han att bolaget inte har några skulder/lån och kassan kommer att räcka till dom utfästa borrningarna enlig tNI 43-101..Q4 2010 trodde han..Kalahari tror att dom kommer att hitta en större partner till Lamaque innan kassan sinar, och med det nya guldfyndet så ser väl läget ännu bättre ut måste man väl säga..

Måste ändå säga att jag inte vet om antalet gram guld per ton malm/berg är mycket eller lite..Någon guldspecialist är jag inte, utan ett Fä..Vidare av Kevin Hull :This company is really ‘one to watch’ as it looks to be a gold producer in the near term..I år redan ? Vi tar det lite med näve salt än så länge, men de var första gången dom fick kontakt med en aktieägare från Sverige och jag fick en del svar som jag inte hittade tidigare..

Tänk nu på att det är ett FÄ som skriver :)

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?