Post entry

Sverige i EU i egen sak

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta har jag hittat pa bloggen

swartz.typepad.com

Egentligen handlar det om att SEB och Swedbank lånat ut mycket stora belopp i Lettland. Lån som eldade på fastighetspriser och konsumtion. Och nu är man rädd för en devalvering vilket skulle göra lånen värda mycket mindre i svenska kronor. Svenska balansräkningar skulle urholkas.

Lettlands premiärminister säger: "Jag har haft samtal med IMF och EU-kommissionen också, de har inte varit i närheten av den aggressivitet som Anders Borg har visat".

slut citat fran Swartz blogg

Min bloggkommentar

Efter Anders Borgs angrepp pa Lettland hittade jag tva artiklar i Financial Times som havdade att det var mycket ovanligt att ett ordforande-land i EU anvande sitt ordforandeskap i egen sak som finansminister Anders Borg ansags gora nar han uppmanade Lelland att spara.

Ett ordforandeland skall icke driva egen sak som ordforande, stod det.

Man forstar hur orolig Anders Borg ar for SEB och Swedbank nar han utnyttjar ordforande-rollen i EU for att gynna Sverige genom att hjalpa SEB och Sedbank.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?