Post entry

Som bäddat för ett race i råvaror...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kan inte hjälpa att skriva mina iaktagelser. När jag tittar på tre månaders terminen för koppar ser jag vad som liknar en botten på nästan 7000dollar /ton,,.. Trots tunga fall på börserna har dock kopparn inte fallit tyngre. Trots starkare dollar, har dock kopparn återhämtat sig något... Jag måste säga att det liknar som om det är bäddat för ett råvaro race inom några veckors tid med startskottet runt hörnet.

Jag vet att många säger att jag måste vara tokig som vågar satsa på råvaro aktier i detta kris läge. Men är det något som brukar gå bra när övriga börser rasar så är det just råvaror. Guld har nått nya rekord höjder, råvaro bolag gynnas av detta och det är en tickande bomb som väntar på smälla av.

Jag tror att när Greklands frossan lugnar ner sig, kommer vi få se kända råvaro aktier stiga fort uppåt, det kan ske starka uppgångar på koppar och zink och övriga råvaror inkl oljan. Att euron pressas så starkt nu mot dollarn kan inte hålla isig, det är inte en ny lehman krasch även om de jämnför situationen med den. Men jag tror dock inte Grekland kan betala den 19:e maj, och detta kommer ge hicka på aktie marknaden. Men Eu länderna kommer att hjälpa till med den betalningen. Den dipp som kommer lär vara startskottet på en ny stark uppgång innan nya viruset sprider sig på media fronten.

Jag räknar med en rejäl dipp inför den 19:e, denna tidens politiker saknar klarhet, tydlighet och brister i ledarskap i dessa kristider. Det behövs ledare som vågar ta i skitjobbet. De ledarna kommer, de vinner valen och saneringen påbörjas, och räkna med kravaller, räkna med upplopp. Och Sverige kommer känna av det hela... Men när vi är ute ur pesten, dom få som vågade sitta kvar... vi kommer få skörda en frukt av uppgångar vi tidigare kanske inte vågat drömma om.

Jag skriver ett scenarie där grekland får hjälp, med en skenande marknad av råvaror, ett kort och snabbt race för råvaro aktier, dessa har också straffats hårdast lundin mining och boliden har gått ner rejält senaste, även bank aktier som seb som bottnade på 40kr idag. Är du likvid idag, håll dig då till den 19:e, då smäller det!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?