Post entry

Ser mindre bra ut

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lite större Insiderförsäljningar i februari/mars Konkurser ökar Arbetslösheten ökar

Har kollat igenom storbankerna och har kommit fram till att det blivit en hel del insiderförsäljningar i februari/mars

SEB: 3 större försäljninar i början av februari på totalt 70000 aktier.

Swedbank: 2 större försäljningar på totalt 70000 aktier under första halvan av mars

Handelsbanken har jag tyvärr inte riktigt koll på då deras insiderlista under mars är otydlig(okunskap av mig kanske, men en massa byten av aktier och konverteringar av skuldbrev) Men en sak kan jag utläsa, de flesta väljer att sälja de aktierna de får efter konverteringar. 1 försäljning står ut dock, Lundberg sålde 600000 aktier i början av februari.

Nordea var en hel del minder försäljningar(5 personer) som sålde totalt ca 8500-9000 aktier i början av februari. Här fanns dock ett rätt stort köp på 10000 aktier 31/1

Hur som helst så har det gjorts överlag klart större insiderförsäljningar än köp under denna perioden och jag tror vi kommer få se varför nu när rapporterna snart kommer in. Aktierna har tappat lite under senaste månaden men inga större förändringar(dock lägre kurs pga utdelningar).

Personligen skulle jag inte vilja vara aktieägare i någon av bankerna för tillfället. Det finns helt enkelt alldeles för mycket problem runt hörnet då varken företag eller privatpersoner har mycket att hurra för, varken i Sverige eller internationellt.

Siffrorna på antalet konkurser under kvartal 1 ligger på en väldigt hög nivå,15% högre jämfört med 2012.(januari+februari)

Arbetslösheten ligger på 8.5% i februari iår jämfört med 8.2% förra året. Mycket tyder på att den inte kommer förbättras på ett tag då företag då konjukturen är svag och företagskonkurserna fortsätter öka(den starka kronan ser även till att trycka till exportföretagen)

Och jag tänker inte ens gå in på oroligheterna i resten av världen(nordkorea,portugal,cypern o.s.v.) som inte ser ut att ha någon lösning den närmaste tiden.

Allt detta bör leda till att kreditförlusterna i svenska verksamheten stiger(frågan är hur mycket), och nästa fråga är vilken av bankerna som är först ut med detta, eller om de försöker dölja det så länge de kan. Ska bli intressant att följa nu när rapportperioden snart går igång.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?