Post entry

SEB nyemission -Estland - High chaparall - stängda alkoholbutiker

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

SEB A 21,10 kr

SEB gör idag sin nyemmission. Villkoren blir 11:5 och teckningskursen 10 kr. Perioden löper mellan 13 till 27 mars.

Därmed har tre av de fyra bankerna genomfört eller aviserat att de vill fylla på kassan. Huruvida det ger dem konkurrrensfördel gentemot Svenska Handelsbanken återstår att diskutera.

I bästa fall ger kassapåfyllningen möjlighet att flytta fram postioner. I sämsta fall försvinner pengarna i ett djupt svart skuldhål. Just nu ser det ut att vara det senare som hotar.

-------

Min gode vän har besökt Estland. Han berättade om att nu rådde "high chaparall". Det var hans ord för att uttrycka kaos.

De åkte taxi. Resan in till centrum kostade 100 kronor. De möttes av en tom och tillbommad huvudgata. Där det tidigare vimlat av kommers var det nu öde och de återvände till utgångspunkten, hotellet de bodde på. Tillbakafärden kostade 350 kronor. Gissningsvis hade de hamnat i en svarttaxi. Prsissättningen följer inga normer.

Min nyktre vän, räknade till 17 alkoholbutiker, inom en treminuterssträcka. Alla var stängda. Totalt finns 100 spritbutiker, i Riga, men del flesta har bommat igen när turisterna sviker.

Inväxlingen av svenska kronor var inga problem. Men när samma slantar några dagar skulle växlas tillbaka till svenska kronor hade kursen på den Estniska valutan sjunkit så pass, att han tyckte att han "inget fick tillbaka".

----

Med detta som bakgrund kan det vara klokt att vara försiktig med bankexponering mot Baltikum.

-----

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?