Post entry

Långsiktighet gör dig rik?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Man brukar säga att långsiktighet är den bästa investeringsfilosofin. Men är det verkligen så? I dagens marknadsklimat är det snarare ”TIMING” som leder till den stora värdeutvecklingen. Den långsiktiga som sparat i SEB aktien i tre år har förlorat drygt hälften av sitt kapital medan den kortsiktige SEB ägaren de senaste sju dagarna istället har sett sitt kapital växa med 40 procent.

Portföljtävlingen startar imorgon (090211) kl 12
Redeye är nu stolta att lansera ”Portföljtävlingen 2009”. I denna tävling så kan du välja att agera efter dessa två placeringsfilosofier, är du kortsiktig eller långsiktig? Portföljtävlingen 2009 pågår under resten av detta år, men under tävlingen kommer vi även ha ”månadstävlingar”, som du automatiskt deltar i.

Månadstävlingar
Vid varje ny månad så inleds en ny månadstävling, där en ny vinnare koras vid månadens slut. När nya månadstävlingar inleds så kommer även nya funktioner i tävlingen att lanseras, så håll dig informerad då spelreglerna kan komma att ändras radikalt.

Jämför dig med index
Det är lätt att få sin portfölj att växa i en uppåtgående börs, men desto svårare när den kraschar. Nytt för denna gång är att din portföljs utveckling kommer att visas i en graf som jämför sig med OMXSPI:s index. Din prestation kommer därmed att mätas som en fondförvaltares!

Inget för daytraders
Det är ingen idé att behålla en aktie under mindre än en dag. Du köper och säljer nämligen dina aktier till dagens slutkurs (sälj resp köpkurs vis dagens slut)

Sprid riskerna
Du får maximalt ha 20 % av en enskild aktie i din portfölj. För att uppmärksamma dig på risken i illikvida aktier med stora avstånd mellan köp och säljkurs, så köper du dina aktier till säljkursen vid dagens slut och säljer till köpkursen vid dagens slut.

OBS: Vid kortsiktig trading så leder detta alltså med stor sannolikhet till rejäla förluster.

Du kan endast handla aktier i portföljtävlingen när börsen är öppen.

Vi återkommer med mer info angående priser och nyheter under tävlingens gång.

Vid frågor mejla: tomas.otterbeck@redeye.se eller lämna en kommentar till denna blogg.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?