Post entry

IMF: svensk bank fallerar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det ar hopplost att forsoka stalla ett aktievarde pa SEB och Swedbank i dag.

Allt beror pa om svenska staten kommer att radda utsatta svenska banker eller ej?

Kommer en svensk bank (SEB eller Swedbank eller bada) att ga omkull inom de narmaste aren?

Internationella Valuta Fonden raknar med detta och kommer med helt andra siffror om vad bankkrisen kommer att kosta Sverige under de narmaste aren an vad Riksgalden i Sverige tar fram i sina progrnoser.

Inget land i Europa kommer att fa sa hoga kostnader for bankkrisen som Sverige sager Internationella Valutafonden pa sin hemsida.

Riksgalden har skickat ut foljande kommentar den 6 juni 2009:

Den globala finanskrisen har haft stora effekter på det finansiella systemet i Sverige, och svenska bankers utlå­ning i Ukraina och Baltikum är ett orosmoln. Men det är först i ett verkligt katastrofscenario som staten måste gripa in. Och även om vi mot förmodan skulle se en sådan utveckling, blir statens utgifter för stödåtgärder inte så höga som IMF:s siffror visar. Det är bland annat orimligt att räkna med stora kostnader från garantiprogrammet, givet att staten inte kommer att låta någon bank fallera.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?