Post entry

Ensam pa perrongen?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det har brevet har jag fatt mottaga pa Redeyes interna post., inte som blogg eller kommentar.

Bye bye Staffan Kjellin... hur känns det att stå ensam kvar på perrongen med byxorna nere? I takt med att ekonomin i både Sverige och USA stärks går svenska banker med Swedbank och SEB i spetsen från klarhet till klarhet.

Det är sällan trevligt att önska någon olycka men du har varit väldigt arrogant och missledande i dina bloggar. Många osäkra och okunniga investerare kanske har gått på dina pajas analyser om att Investor ska fall ihop och ditt agg mot SEB.

Det känns otroligt skönt att du mer och mer framstår som en pajas på Redeye. Hoppas det ger plats åt seriösa investerare som är intresserad av aktiehandel och inte politik, korruption eller journalistik på låg nivå.

Slut pa brevet. Vad skall jag svara. Jag forsoker sa har.

Hur star det till med SEB-banken. Veckans stora bors-raket.
Jag tittar i SEB:s redovisning for andra kvartalet:
Dar skriver VD Annika Falkengren att SEB har genererat en totalt sett hog intakts-okning.
Jag tittar da hur hon kommit fran till denna "totalt sett hoga intakts-okning.
Summa intakter (2:a kvartalet) 13 miljarder
Kostnader 9 miljarder
Resultat fore kreditforluster 4 miljarder
Kreditforluster 3,5 miljarder
Rorelseresultat 0,5 miljard
Skatt 0,7 miljard
Netto resultat - 0,2 miljard (Observerat minus 170 miljoner

Ar det nagon som hort att SEB gick med forlust sista kvartalet (april, maj, juni).
Forlusten per aktie andra kvartalet 9 ore (0,09 kronor) per aktie.
Signaturen Harre34 skrev en utmarkt genom gang av SEB och andra banker for nagra dagar sedan. Han konstaterade att en bank bor ha ett PE-tal pa 10.
Om ett foretag gar med forlust sa blir inget PE-tal att rakna ut. Men sag att SEB hade gatt med 1 ore (0,01) ore i vinst forra kvartalet och aktien ligger i 46 kronor., Sa blir det ett PE tal pa 4 600.
Grattis alla SEB-aktieagare!
Jag blir bekymrad nar jag skriver sa. Jag har blivit tillsagt bade i kommentar har pa Redeye och aven privat att jag skrammer de sma aktiegarna. De gar miste om en vinst, om de tror pa det jag skriver.
Det ar ett dilemma. Vad att gora?
Jag forsatter av en anledning.
Jag forlorade sjalv pengar pa Gota-banken vid forra bankkrisen. Jag hade aktier i Gota-banken och trodde pa Gabriel Urwitz och Robert Weil. Banken gick i konkurs och det ar bara att ta som en lardom..
Men en av lardomarna var att VD Gabriel Urwitz in i det sista stod och fornekade att banken var pa obestand. Jag var pa en publik tillstallning med Urwitz tre veckor innan smallen.
Han stod lika muntert och spred gemyt.
Nog var det konstigt att just han, Gabriel Urwitz dok upp i DN i sondags och hade synpunkter pa banker och deras redovisning.
I Gotabanken dar Urwitz var VD (han var redan da professor pa Handelshogskolan) satt ocksa en annan professor i redovisning fran Handelshogskolan, Hans Ostman. Dar satt riksdagsmannen och senare revisors-chefen for hela EU, Lars Tobisson. Ingen av dessa forstad att banken var pa obestand.
De erkande troloshet mot huvudman och slapp stamning. Det fanns krafter som ville atala dem. Lars Tobisson hade avgatt nagot halvar innan smallen men var med under Gotabankens uppbyggnad och slapp kritiken.
Jag funderar pa dagens styrelse i SEB. Hur resonerar de i dag nar de ser bankens siffror och hor den sin VD tala om banken genererar en totalt sett hog intaktsokning och att balansrakningen ar robust.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?