Post entry

Seanet - 2010 utmärkt läge för investeraren!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Detta blir min första blogg!

Om 2009 var året då Seanet började sakta få ordning på sin verksamhet främst genom byte av systemleverantör till Ericsson verkar det som 2010 kan bli det år då Seanet visar att de även kan leverera ett positivt resultat.
Nu går det mesta går Seanets väg!
För de som inte känner till Seanet som återfinns på First North och dess affärsidé, kan jag kort säga att den går ut på att leverera maritima mobiltelefontjänster till kryssnings- och passagerarfartyg , det finns även kontrakt med ett handelsfartyg, en annan potentiell stor marknad.
Seanets förra vd Klas Lundgren (nu vice VD och ansvar för försäljning) uppger att det i dag finns cirka 300 fartyg med en sådan lösning och att antalet borde vara uppemot 1000 inom 3-5 år. Han säger att det kan te sig som en liten marknad att bli lönsam på - särskilt som bolaget inte är ensamt på den. Ett rederi har tio fartyg som på en säsong har 3 miljoner passagerare och de ringer för en femma var - då blir det snabbt pengar. Marknaden sägs vara värd uppskattningsvis 2-3 miljarder kronor.
Primärt fokus är på Medelhavet och affärsmodellen känns befriande begriplig för oss som haft aktier i biotechbolag.
Idag rapporterades det om ännu ett avtal, denna gång med Viking Line.

Siffrorna från bokslutskommittén för förra året visar förstås fortfarande stora underskott men det minskar rejält och omsättningen ökade rejält:

• omsättningen ökade till 9,6 MSEK (1,5MSEK)
• resultatet för 2009 -22,3 MSEK (-31,5MSEK) EBITBA
• under två månader 2009 visade Seanet första gången på ett positivt kassaflöde och det med 20 fartyg, detta år är redan 27 fartyg klara. Målsättningen är minst 40 vilket är break-even enligt förra vd:n Klas.
• Efter två nyemissioner och optioner finns det pengar.

Nog ser resultatet för 2009 avskräckande uselt ut, aktiens kostar som ett frimärke och två emissioner har gjort att de flesta investerare borde vara nervösa historiken avskräcker också. I år verkar målen som sagt vara realistiska och de positiva nyheterna avlöser varandra. Aktiekursen har ännu inte reagerat med en uppgång ännu utan kursen ligger kvar på samma nivå 0.08 öre. Volymerna som aktien handlas med verkar ha ökat betydligt.
Då det är nu lågsäsong för Seanet kommer blir inga större intäkter nu utan man jobbar mest med installation och underhåll och sålunda blir knappast nästa kvartalsrapport någon större kioskvältare. Det man får utgå från är de ingångna avtal som Seanet får med rederierna och att installationer blir klara innan högsäsong. Ju fler installationer desto mer intäkter.
Det är absolut köpläge, aktien är än så länge mkt. billig så den kloka bör passa på att köpa så länge kursen är låg, vilket den inte kommer att förbli.

Självklart äger jag aktier i Seanet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?