Post entry

Seamless uppdaterar styrelsen med folk från GOOGLE och Napster

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I Seamless styrelse lämnar nuvarande styrelseordförande och ersätts av Hein Pretorius. Kristin Berdan som arbetar som Jurist på GOOGLE kliver också in i Seamless styrelse.

Enligt Dagens Industribörjar Kristin Berdan som sedan 2004 jobbar på GOOGLE som jurist. Hon börjar som ledamot i Seamless styrelse i Maj.

Hein Pretorius har tidigare varit VD i Napsterföretaget MIH Internet Europe.

PMet från Seamless lyder så här:

SEAMLESS

NUVARANDE STYRELSEORDFÖRANDE AVGÅR VID STÄMMA (NY) (Direkt)

2015-03-31 10:15

(Tillägg: från fjärde stycket)
STOCKHOLM (Direkt) Betaltjänstbolaget Seamless styrelseordförande Michael Sundin föreslås ersättas av Hein Pretorius vid årsstämman den 4 maj.

Det framgår av kallelsen dit.

Kristin Berdan föreslås samtidigt som ny ledamot av styrelsen.

Av stämmodokument på Seamless webbplats framgår att Hein Pretorius har ett förflutet som vd för Napstersbolaget MIH Internet Europe och för närvarande är bland annat styrelseordförande på dataspelbolaget Spil Games.

Kristin Berdan uppges vara jurist på Google i Kalifornien sedan 2004.

Vid sidan av Michael Sundin lämnar även den av Kinnevik i flera sammanhang anlitade advokaten Martin Börresen Seamless styrelse.

"Martin satt för Kinnevik på två år, det var hans deal, och nu har det gått två år, och Michael ska flytta ut ur landet", förklarar Peter Fredell sortierna för Nyhetsbyrån Direkt, men understryker sedan att Martin Börresen formellt var oberoende i sitt värv som styrelseledamot."

"

Det är mycket intressant val att plocka in en jurist som jobbar på GOOGLE sedan 2004 och Hein som har en betydande internationell erfarenhet. Det sammanfaller väl med Seamless etablering i USA och Storbrittanien.

Vad dessa nya styrelsemedlemmar innebär för intressen från annat håll kan man bara spekulera i. Men styrelsen stärks mot internatioell inriktning.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?