Post entry

Seamless: Stark uppgångs kandidat, stark turnaround förväntas!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Seamless är ett bolag som lanserar betalningslösningar. Bolaget lanserar nu en upppdaterad version av SEQR och expanderar kraftigt. Både i länder och i butiker. Kursen är nedpressad och företaget gör en stark turnaround. Ett fint köptillfälle ges därmed.

Från ATH på drygt 50 kr förra året sjönk Seamless tillbaka kraftigt ned mot 10 krs nivån. Där Seamless stiger stadigt ifrån.

Triggern är Seamless nya potentiellt framtida framgångsrika betalningslösning SEQR.

Under Mars månad har SEQR lanserats i en rad stora europeiska länder. Nyhetsflödet har varit starkt från bolaget senaste kvartalet. Därför har bolaget nästan stigit 100% från bottennoteringen. Exempel på PM senaste kvartalet är:

Seamless: Lanserar SEQR i Italien, lansering i USA och UK väntar 2015-03-27
Seamless: SEQR lanseras i Frankrike 2015-03-24
Seamless: SEQR lanseras i Spanien 2015-03-20
Seamless: Lanserar SEQR i Tyskland 2015-03-17
Seamless: Lanserar SEQR i Nederländerna 2015-03-13
Seamless: Belgiska Colruyt utökar utrullningen av SEQR 2015-03-11
Seamless: Lanserar återbäringsprogram för SEQR 2015-03-09

Idag kom ett PM att man etablerat sig i Italien och planerar att lansera SEQR i USA, Storbrittanien.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/03/27/seamless-lanserar-seqr-i-italien-planerar-usa-och-uk.html

Seamless marknadspotential borde öka förnämligt närmaste tiden.Liksom även företagets intäkter. Utan att gå in för mycket i bolaget bör dessa nyheter sätta fart långsiktigt i aktien.

SEQR är inte helt nytt och tidigare satsningar bland annat i McDonalds har gett ljummet resulat under 2013-2014. Samtidigt som bolaget inte levererat det aktiespararna hoppades på. Har kursen rasat ned från över 50 kr til 7 kr kring nyår. Bolaget har samtidigt gjort kraftiga förluster. Men i senaste kvartalet verkar riktade satsningar på att vidareutveckla SEQR och framgångsrik marknadsföring. Samt framgångsrika förhandlingar. Get ett gyllene TURN AROUND läge!

Den senaste månaden har följande triggers kommit som är extra avgörande:

Den stora triggern är att Colryut koncernen som driver SPAR butikerna har tecknat ett exklusivt avtal att integrera SEQR i den uppemot 500 butiker. Colryut är åt Wallmart hållet.

Samtidigt skrev Placera att Facebook mfl. letar förvärv inom innovativa betalningslösningar.

SEQR har utvecklats hela tiden sedan det lanserades. Nya avancerade datasystem inom betalningar har ofta "barnsjukdomar". Det kan vara så att SEQR är på pass effektivt nu så att betalningslösningen växer kraftigt framöver.

En aspekt i alla teknikbolag är likviditeten i bolaget. Bolaget har nu en kassa under 100 miljoner. Kassan räcker till sen höst enligt vad jag läst.

När man expanderar kraftigt utomlands kostar det pengar. Någon form av framtida lösning för kapitalbehov för att marknadsföra SEQR kommer infinna sig.

VD talade nyligen om att sälja ut delar av Seamless andra delar för att få in pengar till storsatsningen i SEQR. Samt där han gav synpunkter på bolagets finaisella situation.

Även i en artikel i ComputerSweden uttalade han sig positivt att inte behöva göra en emission, samt vad han skulle tänka sig sälja av för att undvika emission. Bolaget har också dragit ner på kostnaderna väsentligt. Därför tror jag att en större emission i närtid är osannolik. En riktad mindre emission till utvalda investerare kan ske ständigt. Men det är oftast positivt.

En "negativ" faktor är att VD sålt i bolaget och köpt. Det beror på helt andra orsaker än insiderargument. Snarare hans personliga ekonomi.I ett avsnitt på Börspodden ges en bra förklaring varför VD sålt. Vid 22,40.

Framtida triggers är fortsatt expansion av SEQR. Flera större affärskedjor ansluter sig till SEQR. Vilket är sannolikt när Colryut gjorde ett stor satsning på SEQR. Likt ringarna på vattnet tror jag fler stora affärskedjor hakar på.

Storägare som ökar. Kinnevik har nyligen flaggat upp. Det vore rätt logiskt om fler storägare köper in sig eller ökar.

När Seamless etablerar sig i USA kan företaget börja jämföras med bolag noterade i New York. Där är värderingarna för motsvarande bolag väsentligt högre.

Budrykten kan sätta rejäl fart på aktien. Enligt placera kikar stora jättar på avancerade mindre betalningslösningar.

Bolaget är fortfarande kraftigt undervärderat jämfört med den kraftiga expansion som sker bevisligen nu. Bolaget bör uppvärderas mot tidigare kurser eller mer. När SEQR går in i nya länder och större affärskedjor börjar använda systemet.

På både lång och kort sikt ser jag en förnämlig uppsida i aktien. Omsättningen i aktien är också ganska hög vilket gör att man kan gå in med en större summa pengar långsiktigt.

Avslutningsvis vill jag citera vad Vd kommenterar i ComputerSwedenangående expansionen mot UK och USA till sommaren.

"– Vi har, genom den senaste tidens expansion, skapat en räckvidd för vår produkt som är störst i världen. Efter lanseringen i USA och Storbritannien finns vi på tolv marknader, med en exponering mot 600 miljoner människor. Det är elva stycken fler länder, och mer än dubbelt så stor potentiell marknad, som närmsta konkurrent. Nu fortsätter arbetet med att också bli ledande i antalet användare, säger Seamless vd Peter Fredell i ett pressmeddelande"

Rekar starkt långsiktigt köp i denna spännande Turn Around kandidat.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?