Post entry

Potentiell kursdubblare - Real Heart

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När kursrusningarna bland de mindre bolagen står som spön i backen blir det till att scanna av smålistorna varje dag. Aktietorgsnoterade Real Heart ser ut som en väldigt attraktiv eftersläntrare med stor uppsida.

http://realheart.se/

Real Heart, noterat på Aktietorget, utvecklar den första hjärtpumpen med två förmak och två kammare i världen med syfte att bli en permanentlösning istället för hjärttransplantationer, ett slags konstgjort hjärta. Aktiemarknaden har ännu inte upptäckt potentialen i denna slumrande aktiepärla.

Bolaget nynoterades för några månader sedan på Aktietorget och kom in på börslistan mitt i den värsta börsoron. Trots det lyckades bolaget fylla på sin kassa ordentligt. Handeln i aktien har dock varit väldigt låg och om man någon gång kan prata att ha hamnat "utanför radarn" så får det verkligen avse Real Heart-aktien. Real Heart-aktien förtjänar betydligt mer uppmärksamhet än så. Efter 14 års forskning har bolaget passerat de svåraste utvecklingsstegen, och även om tester på djur och människa fortsätter, är siktet inställt på en världsmarknad. Det finns ett betydande behov av alternativ för hjärtsjuka.

Real Heart deltog i en webhearing inför noteringen på Aktietorget och det är mycket intressant läsning, det går att läsa mellan raderna att bolaget på allvar har ambitionen att nå en global marknad.

http://www.aktietorget.se/pressdocs/ScandinavianRealHeart/Hearing%20med%20Scandinavian%20Real%20Heart%20AB.pdf

Börsvärdet i Real Heart är låga 38 mkr. I tider då väldigt många unga förhoppningsbolag värderas till tresiffriga miljonbelopp, och i vart fall en bra bit över 50 mkr känns värderingen oerhört snål i dagsläget. Även om bolaget kommer fortsätta testa sin produkt, och fallgropar finns, så borde bara uppköpsmöjligheten under resans gång göra aktien lockande. Och en möjlig framtida försäljningssuccé om bolaget når dit de vill.

Det bolag som har kommit längst med ett konstgjort hjärta är franska Carmat, noterat i Paris, börsvärde över 300 miljoner Euro. http://www.carmatsa.com/

Real Heart är således inte ensamma på marknaden men med bolagets nya fyrkammarlösning vill man bryta in på ny mark. (se web hearing för info). Det är ingen vild gissning att bolagets framsteg följs på nära håll av de andra större aktörerna på marknaden, och från Carmats värdering (de har dock kommit en bra bit längre) förstår att man värdena på marknaden är enorma.

Real Heart-aktien handlas idag till omkring 4 kr. Introduktionskursen var 4,60 kr. En riktkurs på 6 kr skulle ge ett börsvärde på omkring 60 mkr. Det känns verkligen inte som någon orimlig nuvärdesvärdering för Real Heart i denna glödheta småbolagsmarknad.

På sikt och i takt med bolagets framsteg kan riktkurserna bli på helt andra nivåer, tvåsiffriga kurser skulle kunna vara möjliga vid rätt nyheter under året. En spännande resa väntar således för Real Hearts aktieägare framöver!

Rekommendationen blir därmed köp.

Disclaimer. Likviditen i aktien är ofta låg. Beakta risknivån.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?