Post entry

RaketPotential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Forskning vid Lunds universitet ligger till grund för ett nytt aptitdämpande naturläkemedel som har scandinavienpremiär idag. Medlet som delvis är ett spenatextract säljs initialt vid 400-500 butiker. Det dämpar aptiten som i sin tur leder till färre kaloriintag och en krympt magsäck. Något många idag genomgår dyra operationer för att åstadkomma. "Aptiless-Appethyl" är ingen traditionell bantningsprodukt.

Scandinavian Clinical Nutrion, SCN, lanserar nu i mitten av januari en ny enkel behandlingsform för att gå ned i vikt och därmed även få bättre värden som lägre blodfetter och stabilare blodsocker. Egentligen är det enkelt att minska i vikt. Gör av med fler kalorier än du stoppar i dig. Ändå är det så svårt eftersom just aptiteten är så svår att stå emot. Det kan många skriva under på.

SCN lansering av Aptiless-Appethyl väntas bli en storsäljare. Den anses ha naturläkemedelbranschens motsvarighet till läkemedelindustrins Blockbusterpotential. Media börjar redan rapportera och vi kommer säkert att notera såväl TV-reklam som annan uppmärksamhet liknande den i Sydsvenskan igår. Att döma av dagens intresse verkar det som om investerare börjar förstå att det är börsnoterade SCN som säljer Aptiless.

http://www.sydsvenskan.se/lund/spenat-brot-hennes-sockersug/

LUND. Ann-Sofie Nilsson var en av försökspersonerna som testade spenatpulvret. Som sjuksköterska på endokrinmottagningen vid Skånes universitetssjukhus, som tar hand om hormonsjukdomar som diabetes och problem med sköldkörtel och hypofys, tyckte hon att försöket verkade intressant.

– Jag hade också lite för högt blodsocker och på gränsen till för höga blodfetter.

Hon förstod rätt snabbt att hon inte hade fått placebo.

– Jag tyckte redan på eftermiddagen första dagen att jag inte hade samma sötbehov. Jag upplevde under hela perioden att jag inte hade något sug, och jag var ändå på semester. Jag åt och sen var jag mätt, jag var inte sugen som jag brukade vara, säger hon.

Efter åtta veckors försök hade allt gått ner, både vikt, blodfetter och blodsocker. När hon slutade ta spenatpulvret, kom sötsuget tillbaka.

– Men då hade jag lärt mig att jag äta bra. Spenatpulvret hjälpte mig att komma in i bättre vanor, säger hon

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?