Post entry

Scandinavian Chemotech AB

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Potentiell tenbagger!!

  • Scandinavian Chemotech AB

När jag kikar på bolag och jämför siffror med mera.. Så kan jag inte annat än att bli förundrad över hur lågt värderat Chemotech verkligen är. Se på Spectracure som är helt utan försäljning med ett börsvärde över 2 MDSEK! Chemotech har ett R&D projekt kring prostatacancer, så de kan mycke väl vara en möjlig konkurrent till Spectracure.

Chemotech säljer och har visat sig fungera otroligt bra i den senaste studien (bättre än ESOPE-protokollet), att även ABEX är en av distributörerna är i mina ögon en rätt så stor merit. Med tanke på att de även har Elekta B i sin portfölj med ett börsvärde på över 49 MDSEK. Otroligt intressant att göra en del paralleller mellan olika bolag och hitta anknytningar till andras bolags grund till framgång med mera.

Att Scandinavian Chemotech ska värderas till under 50 MSEK är rent av ett skämt i jämförelse till andra bolag på börsen som verkligen är förhoppningsbolag. Chemotech är ett forskningsbolag som säljer och som har otroligt lovande R&D projekt med årlig miljardomsättning. Med tanke på att Chemotech är ett forskningsbolag kan man ju få en tanke om att de kan ha intresse av att sälja bolaget. 

Nu när CE revisionen är i sitt slutstadium så minskar utgifterna ytterligare och försäljningen kan ta fart på riktigt när CE märkningen är klar, så att deras mål om att nå breakeven uppfylls 2019. De har gjort en ansökan om ett potentiellt bidrag på upp till 3 miljoner euro (Horizon 2020), för sitt R&D projekt för smärtbehandling av skelettcancer. De som är så bra med IQwave är att själva plattformen för de R&D projekt de har är densamma som de har till D-EECT behandlingen. Vilket kan jämföras inom bilindustrin. De som behövs är en annan applikator.

Animal health, att kunna använda denna maskin på djur måste ju vara optimalt med tanke på att den funkar på människor! De är en billig maskin med billiga engångskit. Vilket också är en miljardmarknad!

Scandinavian ChemoTech AB (publ) har ingått avtal med Västra Hamnen Corporate Finance AB om att erhålla tjänsten Marknadsfokus, vari ingår så kallad uppdragsanalys. "Our peer valuation points to a fair value range between SEK 26.30 and SEK 58.40.” (Med en kurs på 58,40 så är de ett börsvärde på, ca 200 miljoner kronor)

Med tanke på den låga freefloaten så kommer de gå fort uppåt (kika in SeaTwirl), att gå från strax över 150 kr till 300 kr på kort tid när de fick bidrag på 2,48 miljoner euro. Att Chemotech kan göra en liknande resa tvivlar då jag inte de minsta på!

Jag är en av de som har en liten ånger över att jag sålde för tidigt i SeaTwirl vilket jag antar många kanske känner.. Jag ska då inte göra samma misstag i Scandinavian Chemotech. De har så otroligt mycket i pipelinen nu att de vore dumt att sälja ut sig.

Immunterapi nämns även på aktiedagen i Malmö den 22 Maj.. Alltså att man skulle kunna skapa ett vaccin mot cancer med hjälp av Scandinavian Chemotechs teknik! Se länk, https://www.youtube.com/watch?v=paKvnNj2RY0&t=633s

Triggers (i närtid)

1, CE-märkning.

2, Studie som ABEX utför i Malaysia (Ska pågå tills CE märkningen är klar).

3, Horizon 2020 bidrag (för smärtbehandling av skelettcancer, upp till 3 miljoner euro).

4, Animal health delen är igång (uppskattat värde 150 miljarder årligen).

5, Ordrar som kommer att falla in så fort CE är klar (tingade IQwaves med CE krav).

6, Siffrorna blir bättre o bättre (breakeven redan i höst eller i början på nästa år).

.

Kassan är fylld och ska klara sig en bit in på 2020, (kan ju bli en emission över den kurs vid emissionsbeslut likt SeaTwirl)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?