Post entry

SCA

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stödet vid 180 kr testas och aktien borde kliva uppåt.

Analysperiod: 10 månader.

Kursen har testat ett motstånd vid 180 kr under sommaren och in på hösten. I oktober bryter kursen igenom med en stark bekräftelse av volymen som följer med upp i ruset. Aktien har sedan dess befunnit sig ovanför 180 kr vilket visar att stödet börjar visa sig vara hållbart.

Kursen har bildat ett motstånd vid ATH (all time high), 202,7 kr. Efter toppen gör aktien en rekyl och faller så att ett gap bildas (Falling Window). På rapportdagen, 29 januari, sjunker aktien under stödet vid 180 kr. Säljarna tog tillsist över dominansen efter att köparna nästan fyllt igen gapet, kursen lyckas dock stänga ovanför stödet.

I nuläget har aktien haft en nedåtrekyl och åter varit i närheten av stödet vid 180 kr. Här kan vi se två formationer som är bullish, alltså signaler för potentiell uppgång. Vi kan se en Morningstar och en Hammer. (Förklaringar av formationer kommer att publiceras inom kort)

RSI visar att aktien anses vara översåld samtidigt som den pekar positivt vilket kan indikera på köpsignal.
Kursen har även testat Bollingerbandets golv vilket ligger i närheten av stödet vid 180 kr.
MACD ser ut att kunna korsar vilket stärker övriga köpsignaler.
Volymen har ökat i samband med kursen vilket bekräftar ev kommande uppåttrend.

Ett kortsiktigt motstånd (186,7 kr) skapades strax innan formationen Morningstar uppdagades, av ett fallande gap. Kursen har under dagen testat motståndet men ej lyckas spräckt det.
Hammern som är markerad i grafen följs av en formation kallad Spinning Top. Vilket är en liten candlekropp med långa svansar på både under och ovansida. Till en början dominerade köparna kursen med det slutar med att säljarna kommer in och kontrollen tappas. Kursen stänger väldigt nära öppning. Vilka som har kontroll just nu är svårt att avgöra.

Rådet är att avvakta och se vad kommande dag har för utgångspunkt.

Men nya tag upp mot motståndet vid 186 kr borde vi kunna förvänta oss inom kort. Siktet är såklart mot ATH, 202,7 kr.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?