Post entry

Besk eftersmak i Boliden, Janne

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ibland har man flyt, trots missflyt. Det jag tänker på främst är utvecklingen i Boliden. Jag köpte där i hopp om att en ny VD skulle boosta upp stämningen. Så blev det också när väl nyheten kom. Men en enda dag. Sedan började aktien sjunka på nytt och det slutade med att jag tog saken i egna händer...och stoppade ut eländet. Inget snusk här mina damer och herrar, aktiesnack håller vi oss till :)

Vad som sedan hände är ju historia. Boliden har fallit rätt ner och tappar idag ytterligare 20%. Det är nästan overkligt och tur är det verkligen att man inte "gillade" bolaget fundamentalt så pass att man hade suttit med ända hit ner (som fallet är för egen del med norska REC exempelvis som jag nu ligger back på men säljer inte).

En sak jag kom att tänka på blev den snabba sorti som VDn gjorde. Sedan sålde han snabbt sina aktier och flydde till SCA. Snyggt, smart men frågan är om SCA-ägarna blir så himla glada över Johanssons bossande. Hans tid på Boliden präglades väl mestadels av lönecheckars inkasserande. Det blev nästan inga affärer gjorda och det största beslutet gällde väl utbyggnaden eller investeringen i någon gruva där. Annars var det mest att rida på råvaruboomen så länge det gick. När saker och ting började gå sämre föll blicken på exit-skylten.

Visst, man ska ju sluta när man är på topp. Men besk eftersmak har herren nog lämnat efters sig hos en del. Sedan kan det inte vara kul att ta över arbetet som VD i läge som detta. Men nu är det som det är. Kan inte låta bli att fundera på det där att SCA är analytikernas favorit (enligt någon lista i DI för ett par veckor sedan). Den tillhör definitivt inte aktier på min radar. I synnerhet nu med Janne vid rodret. De som hoppas på stora förändringar kan nog ta en titt på vad som hände med Boliden under hans tid där. Bortsett från kursuppgången för aktien för det var nog mer sektorrelaterat.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?