Post entry

Saniona: Utlicensierar NS2359 till finansierad FAS 2 studie med miljard $$$ potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom Saniona med ett PM att ett av deras projekt som inte är helt inräknat i alla värderingsmodeller. Kliver rätt in i en finansierad FAS II studie. Det fina är att Saniona innehar alla kommersiella rättigheter!

https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/06/04/saniona-ger-rattigheter-till-fas-2-ns2359-mot-kokainberoende.html

SANIONA

GER RÄTTIGHETER TILL FAS 2 NS2359 MOT KOKAINBEROENDE (Direkt)

2015-06-04 09:05

STOCKHOLM (Direkt) Bioteknikbolaget Saniona, som handlas på First North, beviljar University of Pennsylvanias Treatment Research Center (TRC) rätt att utföra en fas 2-studie med Sanionas läkemedelskandidat NS2359.

TRC har för avsikt att ansöka om offentlig finansiering för studien som ska studera NS2359 för behandling av kokainberoende. Saniona behåller alla kommersiella rättigheter till NS2359 men kommer inte att göra ytterligare investeringar i NS2359 förrän resultaten från TRC:s studie är färdiga.

Det framgår av ett pressmeddelande.

NS2359 är en trippel återupptagshämmare och är ett lovande läkemedel för behandling av kokainberoende.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927
Nyhetsbyrån Direkt

----

Detta innebär att Saniona har tre projekt snart i Klinik. Ett blockbuster projekt inom neuropatisk smärta. En finansierad studie i FAS 2. Samt Tesofensine i FAS 1/2. Saniona är börsens mest köpvärda Biotech just nu!

Ett börsvärde just nu på 350 miljoner är väldigt billigt satt av aktiemarknaden.

Att NS2359 skulle plötsligt ingå i en finansierad FAS 2 studie finansierad av ett Pennsylvania universitet är avgörande nyheter för Saniona. Bolaget har ytterligare ett projekt att stå på. Dessutom i FAS 2. Detta innebär att Saniona ska värderas utifrån ett klinisk bolag. Vilket är betydligt högre än dagens låga börsvärde. Detta stärker Risk/Reward förhållandet i Saniona avsevärt.

Marknaden mot kokainmissbruk är avsevärd. Marknaden överstiger åtskilliga gånger Sanionas nuvarande börsvärde. Jag har inga siffror. Men kokainmissbruk är vanligt. Ett fungerande läkemedel mot kokainmissbruk har enorm potential. Det är väldigt enkel logik.

http://se.drugfreeworld.org/drugfacts/crackcocaine/international-statistics.html

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=74127

"NS2359 är en trippel återupptagshämmare och är ett lovande läkemedel för behandling av kokainberoende, som det idag inte finns någon bevisad behandling för."

""Kokainberoende är ett allvarligt folkhälsoproblem som resulterar i stora samhällskostnader. Det finns i dagsläget inga läkemedel som visat sig vara effektiva för behandling av kokainberoende. Utvecklingen av en effektiv farmakoterapi för patienter med kokainberoende har potential att ge avsevärd effekt på folkhälsan genom att tillgodose behandlingsbehoven hos hundratusentals amerikaner", säger Kyle M. Kampman, MD, Medical Director för TRC.

"

"Vi är väldigt glada över att få samarbeta med University of Pennsylvania. TRC är idag världsledande inom kliniska prövningar av narkotikamissbruk. De två ansvariga forskarna är ledande inom beroendeforskning. Dr Berrettini är en internationellt erkänd expert inom missbruksgenetik och Dr Kampman är en högt respekterad forskare som bedriver kliniska studier av kokainberoende", säger Jørgen Drejer, VD för Saniona.

"

Saniona har levererat enormt. Man testar en substans mot kokainmissbruk. Som det idag inte finns någon bevisad behandling för.

Enormt Stark köprek och kanske detta är starten på Sanionas Neurovive liknande resa som skedde förra året!?

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?