Post entry

Saniona igen - höjd riktkurs

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Lilla danska bioteknikbolaget Saniona, noterat på Aktietorget, har en stark trend på börsen med en aktiekurs som klättrar lite varje dag och samtidigt under mycket hög omsättning i aktien. Igår kväll publicerade biotekniksajten Neurostock en ny delanalys av Saniona där man höjer sitt motiverade värde av Saniona till över 80 kr. Samtidigt skriver Dagens Industri idag om dansk bioteknik som ett av de hetaste förvärvsområdena för amerikanska bolag.

Som föregående inlägg skriver innebär bioteknik risk och alla bolag kommer inte bli vinnare på lång sikt (som aktieinvesterare gäller det att sprida risker och ta hem vinster på vägen).

Men sannolikt döljer sig några vinnare bland många lovande nordiska bioteknik-småttingar och det är inte så konstigt att branschen är stekande het och drömmarna många just nu när sektorn är glödhet i USA. Och enligt Dagens Industris trendspaning så är i synnerhet dansk bioteknik under luppen när amerikanska bolag sneglar på Norden och möjliga förvärvsobjekt. Sedan tidigare har det skett några gigantiska uppköp av svenska bioteknikbolag det senaste halvåret, då av bolag som inte varit listade. Det skulle såklart höja temperaturen ytterligare om något noterat bolag blev föremål för uppköp.

http://affarsliv.biz/nyheter/1.2761998-investerare-letar-svensk-bioteknik

Biotekniksajten Neurostock.se lyfter alltså fram Saniona-aktien som mycket köpvärd och i sin delanalys man igår kväll presenterade lyfter man fram Sanionas projekt Tesofensine, mot fetma, som mycket intressant. Neurostock anser det vara det projekt inom Saniona med störst värdepotential.

http://neurostock.se/2015/03/saniona-i-fokus-del-6-blir-tesofensine-sanionas-blockbuster/

Tesofensine har genomgått både Fas 1 och Fas 2-studier och har visat stor effekt, dock med vissa bieffekter. Saniona förvärvade projektet förhållandevis billigt, dock med förbehåll för 20 % royalty och har som målsättning att genomföra en ny Fas 2-studie, och samtidigt modifiera studien genom en kombinationsbehandling med ett annat läkemedel för att eliminera bieffekten. Lyckas man med den kombinationen är värdepotentialen betydande.

Neurostock anser att detta projekt på egna ben skulle motsvara 25,90 kr/aktie (ställt i relation till Saniona aktiekurs på 18,20 kr). Man höjer därmed sitt totalvärde på Saniona till 82 kr!

Riktkurser ska givetvis tas med en nypa salt. Allt går inte alltid på räls, börshumöret spelar in mm. Men Saniona-aktien är het, och den ser ut att bli ännu mycket hetare.. idag är det en högintressant presentation från bolagets ledning på Sedermera-dagen. Livesändning på webben kl 11:

http://www.sedermeradagen.se/lund/dagsschema-lund/

Jag tror på några riktigt starka dagar för Saniona-aktien, med Neurostocks uppdatering som jag tror får bra spridning och förhoppningsvis en intressant presentation idag som får många att själva upptäcka den kittlande potentialen i Saniona.

På Sedermeradagen deltar flera intressanta bolag, bl a även Phase Holograhic som jag också skrev om för några dagar sen. Phase-aktien har också haft en pigg vecka och det ska bli mycket intressant att lyssna in på VD:s presentation idag och det kan också vara väl investerad tid. Phase är till synes väldigt lågt värderat. Börsvärde 90 mkr. Och bolaget är högintressant. Både som möjlig partner för större bolag, och som uppköpskandidat. Sammanfattningsvis kan sägas att Phase säljer och utvecklar nästa generations instrument och mjukvara för forskning inom stamcellsindustrin. En oerhört stor marknad där rätt aktör kan bli rikligt belönad, och potentiellt mycket höga marginaler.

Efter lunch kl 12.55 idag är det Phase:s tur på scen, livesändning på http://www.sedermeradagen.se/

Även Börspodden har utlovat VD-intervju.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?