Post entry

Volvo och Saab kan rulla på "elchock"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Replik på Staffan Kjellins blogg med rubrik: Volvo, Saab är dagens T-ford.

Ingen bilproducent i hela världen tillverkar idag den bil miljön behöver och som forskare, politiker och de flesta konsumenter vill ha. Om japanska bilar säljs bäst just nu beror det på att de är minst dåliga. Den som idag funderar på nybilsköp tittar säkert först på alternativet att slita på den gamla ett tag till och invänta i första hand en elhybridbil. Andrahandsvärdet på en nybil är inom några år högst osäkert när ny teknik tagit ytterligare ett steg.

De exempel Staffan Kjellin tar upp i sin blogg är säkert historiskt sett riktiga, men jag konstaterar att de produkttillverkare (Facit m.fl) som nämns inte ens försökte att förändra sin produktion efter den nya teknikens krav.Givetvis är det dödfött för Volvo och Saab att köra på i gamla hjulspår. Där är dock utgångsläget inte så mycket sämre än för andra biltillverkare.

Jag tycker fortfarande att Volvo och Saab skall ges en chans att rulla in i framtiden med el i tanken. Tekniskt sett står vi inför ett el- och biogasgenombrott inom bilindustrin därefter kommer troligen en knallgasexplosion --Vätgasbilen!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?