Post entry

S H T – snacka om spännande framtid !

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Smart High-Tech, förkortat SHT listades på Spotlight den 18 november i fjol och har rivstartat med en uppgång på 141 %, optionen inräknad.

Triggers finns i närmast överflöd och bolaget har bl.a ”ett fyrtiotal utvärderingsorders från arton olika företag, av vilka några är bland de största internationella företagen inom telekomindustrin, fordonselektronikbranschen, LED och halvledarindustrin.” ( hämtat ur listningsmemorandumet)

Bakgrund och verksamhet

SHT arbetar med att ta fram nya värmeavledande material förstärkt med grafen där fokus är elektronikkylning, vilket krävs av industrin för att fortsätta kunna utveckla högprestandaelektronik som är mindre, lättare, snabbare och med mer funktionalitet på ett hållbart sätt.

SHT:s produkt SHT GT har upp till tio gånger så hög värmeledningsförmåga än konkurrerande material, vilket leder till lägre arbetstemperatur för elektronikkomponenter som drastiskt förbättrar livslängden på elektroniken.

Huawei på kroken

Bolaget har under sin korta tid på börsen kommunicerat flitigt. Bl.a att man har en ” världsledande 5 G leverantör av telekomutrustning och konsumentelektronik” på kroken och för ett par veckor sedan 10 januari så fick vi reda på att denna aktör är kinesiska Huawei, en gigant som är en av dom absolut största i branscherna ovan.

Statusen enligt sista PM:et är följande :” Orderstorleken är 500 enheter och används till att utvärdera produkten för kundens applikationer i dess produktportfölj och ordervärdet uppgår till cirka 100 TSEK. Köpet av produkten sker genom en tredjepartleverantör som bistår med inköpet men där slutkunden är i direkt diskussion med SHT och specificerar kravspecifikation och får slutprodukten. All teknisk och kommersiell diskussion har skett med slutkunden Huawei Technologies Co Ltd med huvudkontor i Shenzhen, Kina. ”

Vad det skulle innebära för kursen att Huawei efter denna utvärderingsorder säger GO och börjar göra rejäla beställningar, ja det kan man ju bara spekulera i men att det skulle vara sprängstoff för aktien är helt klart.

Och det här med kinesisk kund är intressant då SHT faktiskt håller på att färdigställa en fabrik i Kina, detta kanske är gjort med tanke på Huawei ?

Ur memorandum:

”SHT har under våren 2021 etablerat ett dotterbolag, Shanghai Ruixi New Material High-Tech Ltd i Shanghai, i Kina. Bolaget kontrolleras till 73,6 procent direkt av SHT. Bakgrunden till den strategiska investeringen är att öka tillgänglighet till marknaden i Sydostasien samt att korta ned ledtid på supply chain till potentiella kunder då över 65 procent av all elektroniktillverkning finns i området.”

Och 2:a december kom PM om produktionstillstånd i Kina:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=77725&publisher=370

Grundaren/Styrelseordförande

Styrelseordförande tillika grundaren heter Johan Liu

Här några rader från Johan själv:

”Min forskning går ut på att identifiera, utveckla nya material och processer för hur man på ett effektivt, tillförlitligt, resurssnålt, miljövänligt och kostnadseffektivt sätt bygger elektronikhårdvaror, dvs från halvledare till system. Idag spänner min forskning från nanomaterial inklusive grafen, kolnanorör till elektriskt ledande lim och lod till att skapa effektiva och miniatyriserade tredimensionella byggsätt samt effektiv kylning. Som ledamot i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) i Sverige samt Fellow of the Institutet of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), USA och med över 550 vetenskapliga publikationer samt med flera branschpriser, är jag en etablerad forskare inom området.

Under de senaste 15 åren har jag ägnat mycket av min tid åt hur man kan få in kolnanorör och grafen i elektroniksystem som förbindnings- och kylningsmaterial. Genom att på ett smart sätt skräddarsy grafen, kan vi idag åstadkomma kylning i vertikal inriktning (Z-led) mycket effektivt. Det är vad ofta elektroniken behöver eftersom komponenterna sitter på varandra och förlustvärme måste ledas bort effektivt från halvledare till bärare i vertikal inriktning. Tillsammans med flera av mina studenter, har jag startat SHT för att ta vara på den stora potential som tekniken innebär. Tester hos kunder visar att vi kan minska temperaturen med närmare 18 gr vid en uteffekt på 350 W vilket drastiskt kan förbättra livslängden hos elektroniken. Alternativt kan vi kyla med ca 70 procent lägre energiinput men med bibehållen arbetstemperatur på elektroniken. Kylningsegenskaperna ökar ju designfönster för elektronikkonstruktion. Man kan också spara mycket energi om vi använder tekniken fullt ut för att kyla exempelvis processorer i datorer. Att spara energi bidrar signifikant till ett hållbart och resurssnålt samhälle i enlighet med FNs klimatagenda. Min vision är att skapa ett högteknologiskt elektronikkylningsföretag baserad på nanoteknologi med hjälp av en hög grad av automation i Sverige. Det är vi på väg att göra via SHT.” ( hämtat från listningsmemorandum)

Extremt låg freefloat

Johan Liu äger 68 % av bolaget och freefloaten är extremlåga ca. 15 %, d.v.s 1,95 m aktier. Detta gör att positiva nyheter kommer trycka upp kursen rejält om/ när bra nyheter kommer då det helt enkelt inte finns tillräckligt med aktier för dom som vill köpa.

VD

VD Thien Laubeck gör ett gott intryck. Här lite intressanta rader från honom om SHT:s möjligheter:

”SHTs GT serie nyttjar befintlig tillverkningsteknologi som finns hos OEM-företag så som Intel, AMD, Nvidia, Huawei, Ericsson mm. Erfarenheter visar att många revolutionerade produkter inte kan integreras i en produktionsstruktur på grund av höga investeringskostnader. SHTs produkter använder befintlig monteringsteknologi, pick and place, som finns hos alla elektronikproducenter, vilket gör att de inte behöver investera för att använda vår produkt. Detta kan liknas vid MIPS AB som har en skyddande insats som kan monteras i cykel-, hockeyhjälmar etc. På samma sätt är SHTs GT Serie en modulbaserad insats till kylning av processorer och grafikkort som kan användas istället för nuvarande material och därmed nå en bättre kylning. Denna unika design gör att bolagets produkter kan få bred genomslagskraft i marknaden eftersom GT serien kräver låga investeringar hos kund och att teknologin snabbt kan implementeras. Bolagets affärsmodell är i grunden enkel där vi utvecklar och producerar nanobaserat grafenförstärkt material s.k. Termiskt Gränssnittsmaterial. På engelska ”Thermal Interface Material” som förkortas med TIM. Materialet är till för kunder inom elektronikindustrin där stark värmeutveckling behöver hanteras. Den höga prestandan och flexibilitet i materialets användningsområde tillsammans med möjligheten att nyttja befintlig produktionsutrustning för att implementera bolagets lösning hos kund gör att SHT kan prissätta produkten i en så kallad high-end kategori. Produkten kommer att säljas till kunder som driver en grön energiomställning med målsättning om lägre energiförbrukning såsom data -och serverhallar. Andra områden är icke priskänsliga produktkategorier för kunder som kräver stor kylningsförmåga och för elektronikkomponenter och system som utvecklar mycket värme per ytenhet för att senare också ta marknadsandelar mot medelsegmentet med högre volymer.

Bruttomarginalen för produkten är enligt Bolagets bedömning givet full automation imponerande hög, 65-85 procent, eftersom material och tillverkningskostnad kan pressas genom effektiva och egenutvecklade processer. Det borgar för stora framtida möjligheter vid hög volymtillverkning då dagens produktion kan åstadkommas genom hög grad av automation. SHT har en mycket spännande tid framöver där bolaget är världsledande inom nanobaserat grafenförstärkt TIM material i en högteknologisk elektronikbransch. Jag ser med spänning hur bolagets produkter kan bidra till minskad energianvändning samt att påskynda utvecklingen av exempelvis 5G, elektronik till självkörande elbilar, Gaming, osv. Denna spännande resa mot en etablering av världsledande nanoteknologi inom grafen i Göteborg är något jag gärna vill bidra med. Jag hoppas att fler vill vara med på denna spännande resa som är full av möjligheter. ” ( ur memorandum).

Bolagsvärdering

Med nuvarande kurs 23,2 kr så har vi ett BV på ca. 311 m SEK. Lyckas bolaget komma förbi utvärderingsstadiet och få volymorders av giganter såsom Huawei så tror jag att vi kommer få se en miljardvärdering på SHT. Uppsidan känns m a o behaglig samtidigt som nersidan givet alla triggers känns begränsad.

Nästa vecka, ( v 5 ) högintressant

I Pm:et från 14 januari:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=78812&publisher=370

så står det att USA patent kommer att erhållas 1 februari alltså nu på tisdag, trevligt.

Och ett till på gång i närtid:

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel/?id=78780&publisher=370

Ja, nog ser framtiden spännande ut alltid  för SHT !

Avslutar med en superkort uppdatering om dom 3 bolag som jag skrev om senast. Gemensamma nämnarna är lågvärderade, ”under radarn”-bolag där jag tror att order-PM kommer få ordentlig fart på intresset och aktiekursen första halvåret, ( till att börja med ):

Eatgood           

Bolaget bör få fart på försäljningen i framförallt USA där ett stort återförsäljarnät byggts upp men även i resten av världen. Bör rida på den hälsosamma vågen när vi nu kan se ljuset i pandemitunneln. Att elpriser skjuter i höjden samt effekterna av dagens onyttiga oljehantering vid fritering är faktorer som spelar bolaget i händerna.

Intressant analys som kom i veckan:

https://www.kalqyl.se/feed/analys-eatgood

Kurs                   2,61 SEK           BV                      47 m SEK

Biofrigas

Efter att den tekniska verifieringen erhållits så väntar nu marknaden på effekterna av detta i form av order/orders. Då bolagets småskaliga biogasanläggningar inte betingar ”peanuts” precis så talar allt för att rapportering om försäljning kommer att tas emot väldigt positivt av marknaden.

Kurs                   8,90 SEK           BV                      98 m SEK

Safe at Sea

Bolaget har redovisat småorders en längre tid och nu väntar marknaden på större orders och framförallt på att den nya enligt bolaget ”revolutionerande” räddningsbåten med elektrisk drivlina ska lanseras. Nu drygt 3 månader sedan bolaget PM:ade ”framgångsrika tester i Proof of Concept.

Kurs                   1,14 SEK           BV                      21 m SEK

Och med detta så önskar jag alla läsare en riktigt trevlig helg.

Bästa Börshälsningar

Carpe Diem

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?