Post entry

Rapportdags i RusForest och det ligger lite förväntan i luften

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

På tisdag är det årsrapport i RusForest och den kommer att bli väldigt intressant. Skogsindustrin i Ryssland har fina exportförutsättningar iom den låga rubeln så 2015 kan bli ett intressant år med lönsamhet och en möjlig sammanslagning.

RusForest har rapport på tisdag och månaden innan tysta månaden var det en del insiderköp. Framförallt av Anton Bogdanov som vi ett av PMen kan läsa följande om:

"Verksamheten i Magistralny har sedan ett drygt år tillbaka styrts av Anton Bogdanov, med kopplingar till Rusforests störste ägare Nova Capital och dess dotterbolag Lesresurs"

Längre ner i samma PM står:

"Förutom en satsning på Magistralny kommer 2015 att präglas av diskussioner om ett samgående med Nova Capitals skogsbolag Lesresurs."

Att just Anton ökat är därför extra intressant.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/12/22/rusforest-starka-finanser-oppnar-for-utdelning-2016-ordf.html

http://rusforest.com/insider-list.html

Jag tror att bolaget kan stå inför en fin uppvärdering både i samband med rapporten men även framöver. Enligt tidigare PM kommer 2015 att bli lönsamt med en möjlig utdelning 2016. Att exportpriserna för trä ökat med 50% i rubel men bibehåller sitt pris i dollar lovar gott.

2014 12 22
Skogsbolaget Rusforests just avslutade försäljning av verksamheten i ryska Boguchany innebär att bolaget nu är mer fokuserat, lönsamt och på väg mot ett positivt nettoresultat. Den starka balansräkningen betyder att utdelning till aktieägarna kan bli en möjlighet framöver.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2014/12/22/rusforest-starka-finanser-oppnar-for-utdelning-2016-ordf.html

2015 03 02
From August to December of 2014, the export prices for Russian softwood logs, hardwood logs and softwood lumber increased by over 50 percent in Rouble terms, while the prices in US dollar terms stayed practically unchanged for logs and even fell for lumber, as reported in the latest Wood Resource Quarterly (WRQ).

http://news.cision.com/wood-resources-international-llc/r/exportation-of-logs-and-lumber-from-russia-failed-to-increase-in-the-4q-14-despite-the-advantage-of-,c9733297

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?