Post entry

5 bett till morgondagen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Här är mitt tillskott till morgondagens "betting"

Intrum Justitia, Upp
Know IT. Ner
Nordnet. Ner
Rottneros. Upp
SAS. Upp

Intrum Justitia. Upp
Dessa har mycket att bevisa då aktien haussats mycket.
Jag tror att de 3 senaste månadernas svajande gör att den ökar något, men inte mycket, ca 2-3%.
Gissningsvis i samband med någon presentation av kostnadsminskning. Effektivisering? Omstrukturering?
Det kommer självklart att bli fokus på den senare tidens nedgång i ekonomi och ev. ökade intäkter i form av betalningssvårigheter.
Aktien har fortfarande mycket att återhämta, och har bara börjat sin långsamma vandring uppåt.

KnowIt. Ner
Känns som att dessa är de mest svängiga i gänget. Kan rekylera åt vilket håll som helst.
Liksom Intrum vandrar denna uppåt. Jag tror dock, att efter dagens köp, av norska Reaktor uppgången hamnar idag, och nergången imorgon. Skulle således gissa att de tappar ungefär vad de vann idag. Knowit har rekats av många och uppsidan finns. Men inte imorgon.

Nordnet. Ner
Uppgången aktiemarknaden flyttar in hos medel-svensons och landsbygden som börjar leka med pengar. Oavsett om det är Avanza eller Nordnet så finns uppsidan just nu.
Nordnets forum och sida tycker jag fungerar bättre än Avanzas något skrikigare förhoppningsforum "ja snart når vi XXkr, kom igen..KÖÖÖÖP NUUU!!!!" Trots det gissar jag mig till att Avanza tar de flesta marknadsandelar, iaf bland mina vänner. Placera nu, gav rådet avvakta trots uppsida. Jag tror nog att här kan det komma en liten chockartad nyhet kring - 5%, som sedan rätar ut sig för att landa på ett betydligt större plus i slutet av året.

SAS. Upp
Emission, Vulkan(er), och nu får man äntligen starta sina motorer och landa i större delen av Europa ger den nästan enklaste uppåt tipsningen. Ca 5%.
Finns fortfarande mycket att strukturera om, och såvida det inte sägs några floskler imorgon så kommer det nog att gå bra, och ett litet uppåthopp, likt en flaxande kalkon, kan synas.

Rottneros. Upp
Många spekulanter både risar och rosar dessa. Pappersstrejk och billig dollar, inte mycket som talar fördessa just imorgon.
Tror dock på någon typ av överraskning här och hade jag lite kasta-pengar-i-önskebrunnen att investera så skulle dessa hamna här i två dagar samt för ett litet längre innehav till slutet av 2011 då en återhämtning av dollarn ev. kan ha skett.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?