Post entry

Ripasso Energy - Enorm uppsida, precis som Solenergi är!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ripass går under radaren bland andra IPO. Dags att plocka upp dom till ytan. Ett soklart köp? IPO tecknades på 4:- och dessutom övertecknad, snacka om att alla missat läget.

I våras tecknade man ett första ramavtal med en italiensk partner som planerar att genomföra 16 solhybridsprojekt med Ripassos lösning på Sicilien. Totalt innebär det en produktion av 100 motorer för Ripasso.

Ett lyckat genomförande av projekten på Sicilien skulle nämligen ge Ripasso både ett positivt kassaflöde och även fungera som en föregångare till fler och större affärer.

Planeringen av leveransen är i nästa år 2017 redan!


Världsrekord i solenergi!

" I den sydafrikanska obygden, tio mil från gränsen till Namibia, står fyra stycken parabolliknande föremål och följer solens vandring över horisonten. Men det som på avstånd ser ut som en malplacerad avlyssningsstation, är ett kraftverk från svenska Ripasso Energy. När den brännheta Kalaharisolen träffar parabolens insidor, reflekteras värmen mot en liten motor, som hänger framför parabolens mittpunkt. Gasen i motorn hettas upp, en kolv sätts i rörelse, och resultatet är 25 kilowatt ström, helt utan utsläpp. Det låter som trolleri, men teknologin är gammal, riktigt gammal. "

Tekniken i motorn
Stirlingmotorn bygger på ett slutet system, där gas omväxlande värms upp och kyls ned. Skillnaden i temperatur får gasen att expandera och dra ihop sig, vilket sedan driver mekaniken i motorn. På Kockums har man i över 30 år utvecklat den här typen av motorer för ubåtar och är idag världsledande.

Mer om Ripasso
Ripasso är i fronten vad gäller solenergi. Deras utveckling av den klassiska sterlingmotorn ihop med sina fantastiska solpanel-paraboler kommer vara en stor del av framtiden.

Börsnotering avser att ta in pengar för att få ut Ripasso till kommersiellt bruk. Här finns samrbete med Sibbhultsverken som tillverkade och Horizon som affärspartner. Sibbhultsverken främsta jobb är att sänka tillverkningskostnade för anläggningarna. Tidigare har detta varit ett stort problem, nu ser Ripasso ljuset i tunneln.

Ripassos teknik är väldigt *tydlig* dom använder solen för att alstra värme in i sin motor som skapar rörelseenergi. Deras paraboler fokuserar solens energi mot en liten liten punkt. Motorn drivs av skillnaden mellan varm och kall luft, nästan som ett hög/lågtryck i vårt väder. Därför krävs det inte heller något vatten. Ripasso kan appliceras i dom mest varmaste miljöer, här finns mängder av fördelar.

Den klassiska solpanelen kan ta vara på ungefär 23% av solens energi. När det väl kommer till el-nätet är vi dock nästan nere på max 15% kvar. Med Ripasso kommer vi åt mer än 34% av solens energi. I ett större sammanhang kan en av Ripassos anläggingar (paraboler + motor) hålla igång 24 fler hus på ett år sammanlagt än klassiska paneler.

Detta gör att Ripasso är bäst i världen på solenergi.

I samband med noteringen säger Ripasso att dom förväntar sig en orderingång på minst 100st motoroer inledningsvis. Allt fokus ligger nu på att kunna leverera till dessa kommande framgångsrika projekt.

Lite trevlig länkar om Ripasso, rekommenderar verkligen filmerna.

https://www.youtube.com/watch?v=rijmdqR62os&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=Au-Ue5wRVCo

http://www.geek.com/science/most-efficient-solar-energy-dish-in-the-world-uses-engine-developed-in-1816-1622697/

Att framtidspotentialen för tekniken är stor är det heller ingen tvekan om. Solenergi har formligen exploderat de senaste åren och marknaden för endast termisk solkraft är idag 50 miljarder kronor årligen. Att Ripassos teknik erbjuder både högre verkningsgrad och större leveranssäkerhet innebär att man är väl positionerade för att ta marknadsandelar.

Citat från VD

– Det finns ingen konkurrent som har samma typ av lösning, som kan åstadkomma den här tillgängligheten och kombinera bränslen med solenergi i samma apparat, säger Gunnar Larsson.

Nu ser jag fram emot ramavtalets detaljer och beställningarna i Sicilien. Jag är aktieägare. Glöm inte att det finns risker med alla investeringar, var och en tar eget ansvar. Ripasso säger att detta första initiala projekt kommer ge positivt kassaflöde direkt, detta lovar gott och jag tycker det känns riktigt bra.

Hela världen törstar efter mer energi, ser inte helt tråkigt ut?

Tack för mig!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?