Post entry

Rhovac närmar sig nyemission

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Rhovac söker finansiering inför fas2b.

Bland aktieägarna i Rhovac finns en uppfattning att licensavtal eller uppköp ska finansiera bolagets fortsatta utveckling.

Vad säger historiken? Hur många noterade biotech i fas1 inom cancerforskning, har blivit uppköpta eller ingått licensavtal i fas1?

Tror faktiskt att jag inte känner till ett enda noterat biotech inom cancerforskningen som lyckats med detta.

Istället visar historiken att cancer forsknings bolagen får själva finansiera sina kliniska studier.

Själva idén att börsnotera ett bolag är att ta in pengar så att fortsatt utveckling kan ske. Därför är det nästan garanterat att en större emission för att finansiera fas2b kommer rätt snart.

Nyligen betalade Rhovac Biostock för att skriva om bolaget.

https://www.biostock.se/2019/01/vd-intervju-rhovac-konkreta-kliniska-data-kan-intressera-potentiella-partners/

Det är i sig också ett tecken på en kommande nyemission inför fas2b. Att väcka intresse att teckna i en företrädesemission på 100-150 mijoner.

Forskningsbolaget Rhovac har ett utvecklingsprojekt som i dagsläget befinner sig i klinisk fas I/II och har planer på att göra en fas IIb-studie nästa år. Om inte bolaget lyckas nå ett affärsavtal kommer bolaget att utvärdera möjligheten att göra studien utan partner. Det sade bolagets vd Anders Ljungqvist under Sedermeradagen som tar plats i Stockholm i dag. ”

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/11/07/rhovac-rhovac-kommer-undersoka-mojligheten-att-gora-studien-utan-partner-om-de-inte-far-till-affar-vd.html

De flesta börs VDs i biotech är positiva. De flesta säger licensavtal eller uppköp är ett mål. Men om de ska vara sanningsenliga kommer många kurser krascha. Licensavtal för börsnoterade biotech nom cancer kommer i stort sett aldrig innan fas2b.

Det krävs som regel mycket starka resultat från fas2b att ett Big pharma ska köpa eller licensiera cancerforskning. Förutom efter fas3 eller exceptionella resultat.

Finns inga resultat överhuvudtaget om Rhovac substans påverkar metastaser. Två av tre grundare har sålt alla sina aktier för åtskilliga miljoner. Dessa aktier har naiva småsparare köpt som inte tänker särskilt realistiskt.

Pgr av historiken i alla cancerforskningsbolag är det nästan garanterat en större företrädesemission är på G i Rhovac.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?