Post entry

Respiratorius nästa raket 2

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Respiratorius kom idag med det glädjande beskedet att de fått "Notice of allowance" av det amerikanska patentverket avseende RESP-1000. Aktien har börjat röra sig, men det är bara början.

Respiratorius meddelade idag följande:

"Det amerikanska patentverket utfärdade under sista kvartalet 2012 ett "Notice of Allowance" avseende Respiratorius patentansökan nr. 13/202 875 "NOVEL BRONCHODILATING , ß-UNSATURATED AMIDES", som beskriver en ny klass (RESP-1000) av dubbelverkande substanser för behandling av KOL och astma.

Substanserna som täcks av patentet har visat hög effektivitet som luftrörsvidgare i försök på små luftvägar från människa. Utöver den luftvägsvidgande effekten uppvisar substanserna en unik anti-inflammatorisk profil genom att förhindra produktionen av inflammatoriska mediatorer associerade med KOL och astma.

De anti-inflammatoriska egenskaperna har upptäckts vid försök på humana lungceller donerade av patienter med luftvägssjukdomar.

Patentet har tidigare godkänts i EU vilket meddelades via pressmeddelande under tredje kvartalet 2012.

Besked om ytterligare nationella patent väntas."

"Notice of Allowance" är ett besked om att patent kommer att beviljas. En förklaring finns på denna länk:

http://www.patentexpress.com/patent-drafting-video/what-is-notice-of-allowance_55_5.html

Gott och väl där. Aktien ska värderas upp på detta och vi ser i meddelandet att ytterligare nationella patent är på gång.

Men det viktigaste av allt är att detta förmodligen snabbar på de förhandlingar som just nu pågår med läkemedelsbolag. I min förra blogg länkade jag till en artikel där VD uttrycker förhoppningar om att ett sådant avtal kan vara på gång. Om det rör RESP-1000 eller de andra viktiga kandidaterna Respiratorius jobbar med är oklart. Som bekant har bolaget flera kandidater; Astma, KOL och Cancer.

Aktien har som sagt börjat röra på sig, men när ett avtal (givet att det är bra) kommer finns det fog för att den kommer att ta ett rejält kliv uppåt. Just nu handlas aktien under 50 öre. Jag tror vi flyger förbi kronan snabbt när ett avtal är på plats. Skulle vi få avtal för mer än en kandidat då är kronan bara en anhalt mot högre kurser.

Den som följer aktieutvecklingen i Respiratorius ser att det kommer in säljare kort efter bra nyheter. Man kan ju undra varför det säljs när aktien sannolikt har mycket mer att ge. Jag tror att svaret på den frågan är att de som garanterade Respiratorius nyemission för ett bra tag sedan fick köpa aktier på 50 öre. Efter det störtdök den. Förmodligen är det de sista garanterna som ska ut. Det är förmodligen logiskt för dessa att sälja aktiern och gå vidare till nästa uppdrag. Positivt med det är att när de väl är färdigsålda (vilket förmodligen är snart eftersom omsättningen ökat rejält) så finns det inget som står i vägen för en uppgång.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?