Post entry

Respiratorius – bortglömd, lågt värderad aktie med bra väntat nyhetsflöde

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Respiratorius har presenterat ett antal goda nyheter de senaste månaderna men trots det inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Diskussioner om utlicenciering pågår för tre av fyra projekt och en värdering på 175 mkr (ca 1,5 kr per aktie mot dagens 50 öre per aktie) är inte svår att försvara och jag tror att vi kommer dit under 2014.

Insiderköpen skvallrar om köpläge

I senaste rapporten bekräftade Respiratorius att förhandlingar pågår om tre av fyra projekt och tidigare har bolaget sagt att de avser att ta det fjärde projektet genom fas 2 innan utlicensiering.

De fyra projekten är:

• Resp 1000 och 2000 – patentskyddade substanser med luftrörsvidgande effekter som är avsedda att användas för utveckling av KOL och astmamedicin. Partner/utlicensieringsdiskussioner pågår.

• Resp 3000 – Biomarkör som för närvarande utvärderas av Genovis. Utvärderingsarbetet löper på bra enligt VD ord i senaste Q1 rapporten.

• VAL-001 – bolagets viktigaste projekt som befinner sig i Klinisk fas 2a studie. Första patienten är rekryterad och under hösten kan vi vänta oss löpande information om hur studien fortskrider. Målet är att utlicensiera VAL-001 efter fas 2 studien. Substanserna som VAL-001 baseras på är bevisade och säkra läkemedel vilket ökar sannolikheten att nå hela vägen fram väsentligt. Även om en smalare indikation har valts initialt kan VAL-001 ha effekt på Blodcancer och solida tumörer vilket gör det till ett potentiellt block-buster läkemedel

Bolagets grundare Christer Fåhraeus köpte ytterligare aktier i mitten av Juni. Insiderköp kommer sällan i direkt anslutning till nyheter men är en bra indikation att utvecklingen är god och att nyheter kommer att komma. Insiderköpet stärker därmed caset.

Jämförbara värderingar

Dextech medical som genomför en fas 2 studie inom Prostatacancer värderas i dagsläget till 230 mkr.

WNT som är i fas 1 med sitt Prostacancerläkemedel värderas till 445 mkr

Givet de spekulativa tider som föreligger är det inte orimligt att Respiratorius periodvis skulle kunna väderas mellan Dextech och WNT.

I en mer försiktig marknad torde VAL-001 kunna värderas till 100 mkr och Resp1000-3000 till 25 mkr styck vilket ger en total värdering om 175 mkr för Respiratorius.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?