Post entry

Renewcell - Processindustri för framtiden

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Renewcell - Processindustri för framtiden

Renewcell: Processindustri för framtiden

2021-11-14

Renewcell är fortfarande ett bolag som ännu inte blivit upptäckt av den stora massan. Det är inte fråga om, utan när den kommer att upptäckas av den stora massan. 2022 kan bli året när bitarna faller på plats och det stora lyftet kommer. Idag november 2021 är kursen 232 kr. Har här gjort en amatöranalys baserad på framtida produktion och med intäkter utifrån dagens priser på denna typ av dissolvingmassa. Renewcells dissolvingmassa säljs till fiberproducenter under varumärket Circulose.  Circulosemassa kan användas i flera tillämpningar men lämpar sig idag främst till textilproduktion inom klädindustrin där efterfrågan på hållbara miljövänliga material är mycket stor. Nedan listar jag ett antal antaganden som kommer att driva företaget och som utgör underlag för min analys.

Antaganden

 

· Tillväxtbolag Bolaget är ett tillväxtbolag som om processen fungerar kommer att bidra till organisk tillväxt under mycket lång tid. Här är en avgörande faktor de patent som innehas samt att bolaget, enligt egen studie är 5-7 år före eventuella konkurrenter.

 

· Process Bolaget har under ett antal år utvärderat och förfinat tillverkningsprocessen i sin fabrik i Karlshamn som idag producerar ca 4.000 ton/år.

 

· Fabrik I SCAs gamla pappersbruk Ortviken i Sundsvall färdigställer bolaget idag en storskalig produktionsanläggning som kommer att producera 60.000 ton massa varje år. I Sundsvall finns möjligheter till flerdubbling av den kapaciteten där mycket av SCAs gamla produktionsanläggning kan återanvändas, energitillgång, ånga, kylning, utskeppning via hamnen etc. Fabriken med alla maskiner och installationer löper enligt tidplan och skall vara idrift Q2 2022.

 

· Kunder Bolaget har idag avtal på över 80% av den nya fabrikens kapacitet som i steg ett är 60.000 ton dissolvingmassa. Bolaget säger sig vara mycket noggrann med val av initiala kunder för att få så stort genomslag som möjligt. Man riktar sig i första hand mot klädindustrins premium varumärken, H&M, Levis etc.

 

· Ägare H%M är idag storägare med ca 10%, utöver det finns ett antal stora investerare som borgar för stabila och långsiktiga åtaganden.

 

· Utsikter Om bolaget lyckas med sin produkt finns mycket stor framtida potential både i form av nya fabriker och möjligheten att sälja licenser till andra producenter över hela världen.

 

· Intäkter Bolagets stora intäkt kommer att vara dissolvingmassan Circulose men stora intäkter kan också komma från licenser och utsläppsrätter.

 

 

 · Miljö och hållbarhet EU har som mål att varje medlemsland skall ha ett insamlingssystem för textil på plats senast 2025. Här har bolaget stor möjlighet att tidigt medverka till att insamlingsprocesserna blir optimala för bolagets insamlingsprocess.

Osäkerheter

Ett antal osäkerheter finns, inte minst kostnader för den energi som krävs för produktion men också utveckling av kostnad för insatsvara och marknadens framtida prissättning för denna typ av massa.

 

 

 

Har eget mindre innehav i denna aktie.

Investering

 

Har endast intäkt från dissolvingmassan Circulose med i min analys då andra intäkter är svåra att sia om.

 

 

År               Antal          Antal aktier Resultat     Resultat      Prognos      Prognos

maskiner (miljoner) (miljoner) per aktie PE 20  PE 30

2022  1 31 300 10 200 300

2023 2 31 700 23 460 690

2029 6 31 2400 77 1540 2310

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?