Post entry

Redwood - Attraktiv kurs

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Redwood noteradesden 15e juni (9kr) i konkurrens med bla Cyxone och Synact. Teckningsgraden var ca 80% och tillförde bolaget ca 17-18mkr. Efter noteringen har bolaget släppt ett antal positiva nyheter: - Samarbete med SP Process Development - Utvecklingsarbetet med RP101 löper enligt plan - Godkänt patent i Japan - Ulf BJörklund som ny forskningschef - Positiva in-vitro resultat för IntelliGel Trots detta fina nyhetsflöde, där 3 av nyheterna bör påverka fundamentalt handlas aktien under noteringskurs. Jag tror att aktien har bottnat kring 8,50-9kr och tror att den som köper på dessa nivåer kommer göra både en kortsiktig och långsiktig bra affär. Min kortsiktiga target inom 3mån är 15kr (bv 75mkr). Min långsiktiga target vid start Fas 1 är 30kr(bv 150mkr). Starkt köp!

Produktbeskrivning/ Marknad:
IntelliGel, RP 101, avser först och främst behandla DED (Dry Eye Disease) som ofta drabbar kvinnor i klimakteriet.

”Substansen RP101 har används i två tidigare ögonstudier som genomfört FASII med goda resultat”

Bolagets affärside är alltså att ta fram en produkt som minskar behovet av ögondroppar till 1-2gng om dagen. Givet att den biologiska substansen är känd sedan tidigare och att den har 2st framgångsrika Fas 2 studier i USA har bolaget relativt sett väldigt goda chanser att ta sig igenom både Fas 1 och Fas 2 studier med RP 101. Detta är något som marknaden inte alls diskonterar. Mer om detta senare.

Redwoods potentiella marknad är extremt stor och förväntas växa i rekordfart från dagens 2,2 miljarder USD till 5,5-6 miljarder USD de kommande 6-7 åren. Redwoods substans ämnar behandla kvinnor med med måttliga till eller svåra besvär. I och med att Redwoods substans med IntelliGel är unik i sig och det faktum att det inte finns ett liknande läkemedel i kommersiell fas eller i utvecklingsfas anser jag bolaget ha extremt fin potential. Inte heller detta diskonterar marknaden in idag.

Substansen tidigare Fas 2 studier genomfördes på ett urval om 138 patienter i klimakteriet. Den stora frågan blir således hur Redwood kunde komma över de här substanserna till ett vrak pris? Dels var det för att Nascent Pharmaceutical gick i konken och inte klarade av sina ekonomiska åtaganden. Den andra anledningen var den tidigare substansen, utan IntelliGel, inte var tillräckligt unik i sig. Adderandet av IntelliGel till substansen medför att RP 101 blir helt unik och att doserandet blir betydligt mkt mindre. Även detta verkar vara något som marknaden inte alls har koll på. Att man kliver in i den kliniska fasen med detta ryggen sänker risken avsevärt. Här vet vi att man har substans som har effekt. Den relativa kliniska risken är således mkt lägre jämflört

"Summan av kardemumman är att Redwood Pharmas lösning baseras på RP101 som är en kroppsegen substans och dels på hydrogel-plattformen IntelliGel® som kontrollerar frisläppningen av den aktiva substansen till ögat. På så vis kommer man enbart behöva applicera droppar en till två gånger dagligen. Vilket resulterar i mer bekvämlighet och förbättrad medicinsk effekt." Saxat från Alkemistens tidigare inlägg.

Bolaget har också ett licensavtal med Broda Technologies, sedan juni 2015. Avtalet ger Redwood rätten att nyttja IntelliGels supramolekylära poloxmerteknik i alla oftamologiska applikationer. Mao att Redwood får nyttja IntelliGels unika substans och på så vis få en effekt som minskar doseringen med 50%, är säkrare för patient, högre effekt per droppe och är betydligt mkt enklare att använda. Broda Tech är specialiserade på den här typen substanser.

Om man ser till hur Redwood marknadsför sig och hur den akademiska marknaden (Även big pharma) intresserar sig är det uppenbart att det finns ett stort intresse för RP 101. Redwood har deltagit på 3st stycken stora konferenser. Dels en större konferens i Montpellier i september, där fokus var just ögats tårfilm och den okulära ytan och dels vid French-Swedish Life Science dagen den 20e oktober 2016. VD:n Marin Vidaeus har bekräftat att man vid konferenserna haft ett stort antal aktörer som visat stort intresse för substansen och Redwood. Redwoods plan är att skriva ett licensavtal med Big Pharma för att finansiera och sedan föra RP101 till kommersiell fas. Redwoods ledning har tillsammans genomfört ett stort antal affärer till Big Pharma. Mer om detta hittar ni i Alkemistens blogginlägg från tidigare i år.

Redwood var också med på IOS-ASRS konferensen i San Franciso i augusti. Här var fokus nya innovativa retinala(ögon) sjukdomar i bakre delen av ögat. Sjukdomar som härrör till den främre delen av ögat avser gulafläcken. Martin och Redwood har således gjort ett fint jobb att marknadsföra sin forskning och dra till sig uppmärksamhet i en relativt sett tidig fas. Detta kommer med stor sannolikhet att intensifieras framöver.

Förvärv inom området:
De senaste åren har det genomförts ett stort antal företagstransaktioner relaterade till Redwoods fokusmoråde. Big Pharmas intresse för Redwood är givetvis en effekt av flera saker.

- Substansens unika karaktär
- Martins offensiva marknadsföringskampanj via konferenser
- Säkerhet i form av 2st framgångsrika Fas 2 studier med grundsubstansen
- Management breda kontaktnät ( Se Alkemistens inlägg från tidigare i år)

Affärer inom området i närtid:

- Regeneron förvärvar Ocular Therapautix i en affär värd upp till 315mUSD.
(http://www.biospace.com/News/regeneron-bets-315-million-on-ocular-therapeutix/435537?intcid=homepage-seekercarousel-featurednews-navindex2)

-Bayer förvärvade licensen för DelSiTech Partners. Ingen information kring milestones har redovisats.
(http://www.press.bayer.com/baynews/baynews.nsf/id/Bayer-and-DelSiTech-Partner-to-Develop-Innovative-Drug-Delivery-Technology-for-Ophthalmology)

-Santen Pharmaceutical förvärvade 2016 InnFocus upfront för 225mUSD.
(http://v4.eir-parts.net/v4Contents/View.aspx?cat=tdnet&sid=1383275)

- Novartis köpte 2014 Ophtbiotech för 100musd Upfront + 800musd i milestones och 30% i royalties framöver.
(http://www.reuters.com/article/us-ophthotech-eyedrug-idUSKBN0DZ1VE20140519)

- Shire Pharmaceuticals förvärvade 2013 SARCode för 160musd upfront. (http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/shire-buys-sarcode-bioscience-for-160m/81248141)

- 2012 förvärvade Allergan Molecular Partner för 42,5mUSD upfront och potentiellt 1,4 bUSD i royalties.
(http://www.genengnews.com/gen-news-highlights/allergan-licenses-molecular-partners-phase-ii-eye-disease-protein-therapeutic-for-45m/81245102)

- Valeant Pharmaceuticals köpte 2012 QLT för 112,5mUSD upfront.
(http://www.reuters.com/article/us-qlt-visudyne-valeant-idUSBRE88N0KD20120924)

- Alcon Novartis köpte 2012 upp rättiogheterna till Throm Genetics eye drug läkemedel.
(http://www.fiercebiotech.com/partnering/novartis-grabs-rights-to-eye-drug-494m-deal)

Som ni ser har det genomförts ett stort antal företagsaffärer inom området och det är uppenbart att det även inom ögonläkemedel är så att Big-Pharma inte utvecklar läkemedlen själva. De köper in sig senare när risken kommit ner. Detta påverkar ju även prislappen markant. Redwood värderas alltså idag till ca 5-6 mUSD. TIttar man på prislapparna ovan är det svårt att inte haussad till bolaget. Uppsidan och de facto Risk/Rewarden är således enligt mig helt fantastisk på de här nivåerna.

NÄR bolaget genomför en framgångsrik Fas 1 studie har vi ett börsvärde som antaligen ligger ca 10x över dagens nivåer. Detta då risken i Redwoods RP 101 anses vara mycket lägre. Som en effekt av de tidigare studierna. Att man nu dessutom genom in-vitro studier fastställt att IntelliGel inte irriterar ögat medför detta att Fas 1 studien bör bli relativt okomplicerad.

Sammanfattning:

- Inget nyemissionsbehov (ca 12-15mkr i kassa)

- Starkt management med erfarenhet från stora affärer med Big Pharma

- Relativt sett låg värdering. Dagens bv om 50mkr är oförändrat sedan noteringen. Och efter detta har man levererat ett antal fina nyheter.

- Ledningen äger mycket aktier. VD har ca 21,4% av bolaget. Charles du Mee har ca 10%. Sedan har ett antal större investerare ca 10%. Free Floaten är således runt 50-60%.

- Unik substans som efterfrågas av marknaden.

- Den potentiella marknaden är enorm och väntas växa till 5,5-6 biljoner dollar inom 6-7år.

-Börsens lägsta teknologi värde efter framgångsrika FAS 2 studier. Värdet är ca 30mkr för IntelliGel och RP 101

För mig är det orimligt att bolaget värderas till sommarens emissionskurs. Jag tyckte redan då att bolaget var billigt. Nu är det tom ännu lägre värderat. Redwood bör omgående värderas upp mot 15-20kr. Och sedan ännu högre i och med start FAS 1.

Trevlig helg. Jag återfinns på twitter för er som önskar diskutera detta vidare. @InveSWEster

Texten skall ses som en personlig åsikt och inte som något investeringsråd.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?