Post entry

Redsense partner NxStage ser marknad på 5 miljarder dollar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Redsense har tillsammans med deras amerikanska partner NxStage ett unikt FDA godkännande. På världens största marknad. En marknadsprognos i ett färskt PM från NxStage visar intressant information. NxStage räknar med en marknad på 5 miljarder dollar i framtiden.

Redsense Partner NxStage skriver så här i PM daterat 6 Aug 2015.

http://markets.financialcontent.com/prnews/news/read/30406381/nxstage_celebrates_10th_anniversary_of_the_revolutionary_system_one

"Burbank continued, "Our established track record of innovation is enabling strong growth, market expansion, customer diversification, and solid operating performance across our business, in addition to laying the groundwork for much more. I'm excited to deliver new breakthrough technologies for HHD, PD, critical care, as well as traditional three times weekly in-center therapy. These innovations are designed to give patients even more flexibility in meeting their clinical and lifestyle needs, as well as provide economic advantages to our customers. We expect these innovations to significantly expand our addressable market, from an estimated $1 billion to $5 billion in total, and fuel our long-term growth."

En stor del av 5 miljarder dollar gäller hemdialys. Eftersom det är vad NxStage är experter på. När man ser på helheten av kommentarerna från det bolaget. Är att de är väldigt självsäkra..

Att en ledande företagsprofil från NxStage säger deras framtida marknad årligen kan vara uppemot 40 miljarder sek. Visar på oerhört självförtroende över kraftig tillväxt.

Detta påverkar Redsense enormt. Eftersom varje hemdialys maskin NxStage levererar måste enligt lag Redsense larm användas vid varje dialys. Om Burbank säger marknaden är så stor innebär det också enorm tillväxt för Redsense.

Vid hemdialys ska Redsense användas ihop med NxStage One.

Redsense har tillsammans med NxStage ett FDA godkännande. Vilket gör deras produkter en av enormt få som får användas till hemdialys. FDA tillståndet gäller Redsense larmet ihop med NxStage portabla hemdialys utrustning.

http://www.redsensemedical.com/index.php/news/65-groent-ljus-i-usa-foer-nattdialys-teknik-fran-svenska-redsense-avgoerande

"Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har gett NxStage Medical Inc tillstånd för dialys i hem nattetid. Svenska Redsense optiska varningssystem för blodläckage ingår som en integrerad del av behandlingen. Detta är det första systemet någonsin som får FDA:s godkännande för att behandla dialyspatienter under natten utanför klinik.

– Att FDA godkänner nattbehandling med NxStage dialysutrustning i kombination med Redsense blodlarm visar att myndigheten tar säkerhetsfrågor på största allvar. Dialysmaskintillverkare har försökt få godkännande för natthemdialys i decennier men det är först nu med Redsense vennålsövervakning som de ger ett så kallat clearence. Detta är ett genombrott för patienterna som nu kan få ökad livskvalitet, säger Patrik Byhmer, VD för Redsense Medical.

"

För två veckor sedan kom en artikel i Investerarbrevet om Redsense.

http://www.investerarbrevet.se/default.aspx?a=MTEyMw==-WUNjXLiv3A0=

Rubriken var "Världens största marknad ligger öppen för Redsense". Om vi lägger ihop detta uttalande med NxStage prognos. Framträder troligtivis en enorm marknadstillväxt för Redsense. De få som räknat på de framtida ordrar Redsense kan få. När Davita, BBraun, Baxter och Fresenius börjar seriebeställa produkter. Då handlar det om hundratals miljoner årligen i intäkter. Med Davita är ett sådant avtal nästan klart. Med uttalandet från NxStage i detta PM hävdar jag att de enorma marknadsprognoser som kan gälla för Redsense troligen stämmer.

I Redsense är alla patent, CE märkningar, regulatoriska godkännanden klara. Det har bolaget bearbetat de sju år bolaget funnits. Under denna tiden har ca 100 miljoner investerats i bolaget. Andra medtech bolag som söker FDA tillstånd för sina produkter. Samt dessa regulatoriska processer. Har oftast ett börsvärde kring 2-300 miljoner. Det är bara att kika på Braincool, Dignitana, Medcap mfl. Men med stöd av NxStage uttalanden och VDs försiktiga uttalanden om stark tillväxt. Hävdar jag marknaden är knappast sämre för Redsense. Det är också en marknad som Redsense har och det knappt finns konkurrenter inom. Jämfört med Braincool, Dignitana och Medfield är bolagen på väg att utveckla och lansera sina produkter. Skillnaden här är att Redsense har redan ett enormt avtal med NxStage. Där en ledande företagsprofil tror på 40 miljarder i årlig omsättning för deras dialys utrustning där hemdialys är en stor andel.

För att förstå bolaget behövs lite äldre historik.

Vd i Redsense har tidigare sagt att det var en milstolpe när Davita gjorde en provbeställning. Inför en större serieorder till Davitas samtliga hemdialys patienter. Det innebär att Davita beställt NxStage ONE där Redsense ska användas. När serieordern blir genomförd kan de ge uppskattningsvis kontinuerliga intäkter på 30-100 miljoner kronor årligen enbart från Davita. Beroende på tillväxten inom hemdialys. Vilket bedöms öka kraftigt enligt artikeln och prospekt.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/08/26/davita-kidney-care-startar-pilotprojekt-med-redsense-i-usa.html

"DaVita Kidney Care har lagt en order för ett pilotprojekt med 80 patienter för att utvärdera Redsense Medicals larm i företagets natthemdialysprogram i USA. Ordervärdet är drygt 500.000 kronor över sex månader för pilotprojekt. Vid ett framgångsrikt pilotprojekt kommer DaVita att införa sitt natthemdialysprogram över hela USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

DaVita är en av världens största klinikkedjor med över 170.000 patienter i USA. Av dessa är cirka 6.000 i hemdialys idag.

- Det är en milstolpe för Redsense att inleda ett systematiskt samarbete med en av världens största klinikkedjor inom dialys, kommenterar Patrik Byhmer, vd i Redsense Medical."

Redsense har även innan fått liknande fast mindre ordrar från B.Braun och Baxter. I delårsrapporten nämns att Fresenius börjat testa Redsense larm ihop med NxStage. Fresenius är lika stora som Davita.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/08/28/redsense-halvarsrapport-redsense-medical-ab-publ.html

"Dialyskedjan Fresenius, också med cirka 170 000 patienter, har börjat använda Redsense på några av sina kliniker för nattdialys samt initierat några patienter för hemdialys på natten."

Davita och NxStage FDA gäller enbart USA. Bolaget har etablerat kontakter med Tyskland. Asien har nämnts som framtida satsningar. Det intressanta här är att Davita och Fresenius är internationella jättar. Ett partnerskap i USA kan snabbt bli globalt för NxStage tillsammans med Redsense. Eller med annan dialys utrustning där Redsense larmet kan kopplas till.

Redsense är en av de mest undervärderade och spännande bolagen på börsen just nu. Ett guldägg av få på aktietorget. Ett bolag där det mesta är klart. Där både ledningen och deras partner är bevisligen mycket positiva. När man kikar på börsvärdet på 48 miljoner. Motsvarande kurs 5,80 förstår man att flera andra erfarna småsparare satt deras TARGET kurser till alltifrån 15-75 kr, där 40 kr verkar som enligt flera står bakom. Det motsvarar ca 320 miljoner i börsvärde. Kortsiktig kurs med tanke på alla positiva PM som kom efter noteringen 15-20 kr.

Mitt tips köp Redsense bolaget kommer med stor sannolikhet bli en framtida vinnare med mycket hög potential!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?