Post entry

Rakakurvans kryddor. heta och kyliga!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kryddorna till den "säkra" portföljen Rakakurvan är mkt mera riskabla (precis som väntat). En del har presterat upp andra ner!

I Maj-11 (110530) så tog jag upp mina kryddor här på Redeyes sida.

Nu skall vi se hur det har gått för dom.

Vi har en kryddhylla med 7st kryddor.

1. Alliance oil (som är säkert känd för alla på siten) har inte gått så bra, den som jag trodde var den säkraste av alla kryddorna. Har gått ner med 25% sedan start. inte så bra!

2. Badger Explorer som utvecklas en ny borr för oljesökning, har inte kommit med några nyheter sedan MS3 gick i mål med positiva resultat!
Så det är väl ganska väntat att aktien har underpresterat -25% (och kommer troligvis inte att gå upp förrän nya positiva besked kommer).

3. Det Norske Oljeselskapet (DETNOR) har däremot utvecklas riktigt bra.
175% sedan start :-D 2st nya fynd (olja), det senaste ser ut att bli bland en av dom största som har hittats i Norge! Mao så kommer DETNOR att leverara forsatt framöver. Carnegies nya rk ligger på 110NOK och NAV ligger på 149NOK. Det under några nya fynd! Det kommer däremot att bli nya borrningar av Statoil under 2012 i Aldous, så uppgången lär ju inte stanna här!
Om ngn har missat nyheterna så verkar det som om LUPE, STATOIL och DETNOR etc delar på samma gigantiska oljefält dagens uppskattning på den ligger mellan 1.7-3.3 miljarder fat.

4. EMGS, Electromagnetic Geoservices har gått hyfsat med en uppgång på 9,5%. EMGS har ny teknik för att leta reda på ojefält och köpte upp sin "enda" konkurent i somras. Ett litet bolag med bara några få fartyg för oljeletning, tror att det är 5st idag (iom uppköpet av konkurenten).

5. Northern Offshore har varit rel stabil i dessa kristider -3,6% men en fin policy för utd. prognosen ligger på 13% utdelning i år och kommande år!

6. NAUR, Northland resources har fått ordentligt med stryk då mineral priserna har gått ner. Men NAUR kommer inte börja producera järn på ett par år till. Så vi får vänta och se. Sedan kommer vi nog kunna se ordentliga lyft. -49% sedan start!

7. Panoro energy oxå det ett oljebolag, med spännande möjligheter i Afrika och Brasilen. En av dom utanför Kongo visade sig vara en midre framgång så vi får vänta på kommande borrningar under 12Q1. -21% hitintils.

1. Alliance OIl

Alliance Oil har gen en köpsignal på kortsikt men fortfarande så ser det ut att gå ner på längre sikt. Men dom skall starta öka sin oljeproduktion så inom 6månader så får vi facit om det lyckas och kursen skall dubblas då!

2.

Håller på att sälja in sin teknologi till oljebolagen, om det lyckas så lär vi får se kurslyft annars blir det en tumme!

3. DETNOR

Om DETNOR lär vi får höra mkt framöver! under 12Q1 så kommer Statoil att borra ytterligare 2 provhål i Aldous och sedan finns det ett antal nya provborrningar som kommer att hålla folk vakna framöver. Så själv kommer jag inte att sälja DETNOR p ålänge. Aldous skall visst i produktion 2017 och kommer att ge DETNOR > 80 000 fat/dag! :-D DET blir $$$$ det!

Återkommer med dom andra senare!

Nu skriker barnen efter mat!

Lycka till

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?