Post entry

QLife Holding - Covid-19 tester klara om 4-6 veckor.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Medtechbolaget Qlife hade premiär under en av de mörkaste perioderna på börsen i modern tid och aktieägarna fick se kursen sjunka rejält. Erbjudandet vi IPO övertecknades till 280 % eller till hela 933 % om man ser till den offentliga delen (IPO kursen var 12,3 kr). I fredags stängde aktien på 9,52 kr till en omsättning på över 50 MSEK.

Qlife har utvecklat en teknik och tillhörande plattform (Ego Health) som möjliggör för patienter att själv mäta och analysera olika biomarkörer och få svar via sin smartphone direkt efter testet genomförts. Qlife analysinstrument är inriktat för patienter som har behov att följa sin sjukdom med hög frekvens. I takt med en åldrande befolkning i Europa uppkommer behov av en effektivare sjukvård. Bolaget eftersträvar därför läkare och vårdcentraler att utnyttja innovativ medicin-teknik inom diagnostik, vilket möjliggör för patienter att själv genomföra provtagning i hemmet.

Egoo-plattformen kan utföra analyser för ett flertal sjukdomsområden, såsom Föllings sjukdom (Fenylketonuri, PKU), reumatoid artrit (RA) samt cancer. Andra självmätande instrument på marknaden kan ofta endast mäta en eller ett par olika sjukdomsindikationer.

Bolagets VD Thomas Warthoe ser ljust på framtiden och möjligheten till stora intäkter kommande åren:

"Vi är ett volymföretag och räknar med att nå betydande volymer under de kommande 3-5 åren. År 2023 räknar vi med att nå en halv miljard miljarder intäkter. Det är vårt mål just nu," belyser han.

Plattformen (Egoo Health) har en signifikant egenskap och är utformad att analysera alla biomarkörer och därmed också många olika sjukdomsområden. Nu adderas även Covid-19 tester inom kort med sikte på att leverera 100-tusentals tester på sikt.

Kommer starta försäljning av Covid-19 tester med leverans redan inom 4-6 veckor

Qlife kommer tillsammans med diagnosföretaget Adian att utveckla ett test som kan avgöra om en person är smittad med Covid-19. VD Thomas Warthoe kommer inte att avslöja de ekonomiska detaljerna i affären, men säger att de två företagen redan har genomfört ett gemensamt framgångsrikt första test som svarar inom 20 minuter.

Att testerna redan efter 20 minuter kan avgöra om en person bär på viruset får ses som något mycket positiv. En annan stor fördel med Qlife och dess teknik är att man skall kunna testa sig hemma för virussjukdomen. Således minskar risken för smittspridning då man undviker utsatta miljöer och minskad kontakt med andra människor.

Försäljningen kommer var blygsam i början men då företaget ser en ökad efterfrågan på Covid-19 tester de kommande åren räknar man med att kraftigt öka försäljningen. Qlife avser att uppdatera regelbundet om testerna som är på väg till marknaden.

Utöver Covid-19 testet kommer Qlife också att starta andra virus- eller bakterietester som influensa eller RSV (respiratoriskt syncytialvirus) eller liknande.

"Vi tror att potentialen är ganska betydande, det vill säga hundratusentals tester under de kommande åren. Testet kommer att vara överkomligt, men dyrare än vårt nuvarande test - värdet är ganska högt," säger Thomas Warthoe.

Aktien

QLife Holding aktien handlas på First North Stockholm där svenska och flertalet utländska banker är anslutna.

Qlife har ett börsvärde på ca 106 MSEK och en stark kassa, vilket underlättar för kommande satsningar. Bolaget tillfördes omkring 55 miljoner kronor inklusive övertilldelning, varav cirka 4,5 miljoner kronor betalas genom kvittning av tidigare upptagna lån i samband med IPO. En hel del aktier är under lock-up avtal vilket minskar free-floaten i aktien.

Ser man tekniskt på aktien så finns det ett motstånd kring 11,45 kr. Skulle denna nivå brytas finns inte längre några motstånd kvar i aktien.

Disclaimer:

Är själv aktieägare, all handel med aktier medför en risk och beslut sker på eget ansvar. Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Även om fakta i framställningen kontrollerats kan inte källorna garanteras vara korrekta. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

https://storage.googleapis.com/app-proud-wave-4097/public/2020-01/Qlife_Prospect_Final.pdf

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2020/04/03/qlife-holding-ab-qlife-updates-on-process-for-covid-19-test.html

https://www.avanza.se/placera/telegram/2020/03/02/ipo-handelspremiar-for-qlife-pa-first-north.html

https://medwatch.dk/laboratorie___diagnostik/article12057440.ece

https://www.redeye.se/arena/posts/qlife-mot-20kr

https://tradevenue.se/Aktiepappa/qlife-%C3%B6vertecknad-till-933

https://qlifeholding.com/en

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?