Post entry

Manpowers arbetsmarknadsbarometer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Manpower kom idag med sin arbetsmarknadsbarometer för det fjärde kvartalet. Arbetsmarknaden är fortfarande stark trots räntehöjningar och begynnande lågkonjunktur.

Undersökningen går till som så att Manpower har frågat en mängd företag (751 st.) frågan: "Hur tror du att sysselsättningen totalt sett kommer att förändras i ditt företag under de tre kommande månaderna fram till slutet av december 2008 jämfört med innevarande kvartal?”. Företagens svar borde korrelera med orderingången och ge en hint om vinsterna under de närmaste kvartalen.

Osäkerheten om vart konjunkturen är på väg borde borga för att bemanningsbranschen i Sverige har åtminstone två starka kvartal framför sig innan det antagligen vänder ner.

I undersökningen framgår att inom kommunikation- och transportsektorn är företagen piggast på att anställa, medans det i hotell- och restaurangbranschen kan befaras neddragningar.

Tittar man utanför Sverige ser man (som redan refererats i media) att lågkonjunkturen har Storbritanien, Irland och Spanien i sitt grep.
Däremot verkar bl.a. Tyskland, Frankrike, Holland, Belgien och Sverige har ett par goda kvartal framför sig innan arbetsmarknaden viker.

Källa: www.manpower.se/Uploaded/17C6419D3E6D480C9ECA6AB2AE3C5E92.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?