Post entry

Inga Probi-lem

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Probi visar än en gång att bolaget ligger rätt för en kraftig expansion.

Probis första kvartal var det starkaste någonsin med en omsättningsökning på hela 57 % till 14,8 Mkr ( 9,4 ) Resultatet efter skatt blev 1,3 Mkr (1,0 ). Testlanseringen av fruktdrycken , Verb good belly, av Nextfood i Usa har gått "över förväntan" och det kommer att lanseras ytterligare tre nya fruktdrycker i samband med den rikslansering som börjar inom kort. Intresset för probiotika i Usa är mycket stort och med tre avtal på kontinenten så kommer Probis produkter att nå lejonparten av befolkningen inom kort. Det ännu större livsmedelsbolaget Kraft food, kommer att börja sin försäljning av probiotika genom sortimentet Live active inom kort. En garanterad royalty från Nextfood om 10 Mkr kommer 2008-2009.

I pipelinen väntar lanseringar i Kina o Indien . Försäljningen i Chile, via partner, har också startat mycket bra .

Probis framtid ser mycket bra ut och vi kan förvänta oss att intäkterna ner till sista raden, kommer att öka stadigt i takt med att fler och nya produkter lanseras in första hand i Usa men även i dom delar världen där befolkningen är störst. Kina o Indien..

Probi står stadigt i börsmyllan med råstarka finanser och massor av avtal som kommer att generera stora intäkter framöver.

Ett mycket bra köp för den långsiktige placeraren. Nordea som är en av Probis större ägare har ökat på sitt innehav rejält den senaste veckan, och det känns bra med en sådan stor och stabil ägare. Läs gärna min analys på Probi, finns endast på redeye...

Kalles farsa

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?