Post entry

Spökar det i Dagens Vinnare?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Nyligen två stora order från Norge respektive Frankrike. Fler insiderköp att addera till tidigare gjorda storköp under höst och vinter. Bolaget aviserar ledningsförstärkning och rekryterar flera starka namn. Samtidigt fortsätter finske uppfinnaren och miljardären Göran Sundholm att öka sitt innehav. Är det Sundholms senaste uppfinning som spökar i bakgrunden?

Detaljhandeln intresserar sig allt mer för de nya intäktsmöjligheter som nya och framväxande teknologier ger möjlighet till. Pricers nya lösning kommer att spela en betydande roll i skapandet av uppkopplade butiker. Enligt Pricer kommer detaljhandlare att dra full nytta av Pricers lösningar genom att öka butikernas prestationer/lönsamhet, förenkla prisoptimering mellan fysiska och on-line-butiker, öka kundens tillfredställelse och lojalitet – och slutligen lyfta vinsten. Orden kommer från Pricers VD Jonas Vestin och stöds av prognosinstitutet ABI Research som i höstas deklarerade en sexfaldigad ökning, fram till år 2019, av ESL som innefattar lösningar med Near Field Communication (NFC) och ibeacons (BLE).

”Vår plattform har redan installerats i mer än 13 000 butiker hos ledande handlare världen över” säger Jonas Vestin, VD på Pricer. ”Vi förstår den moderna handelns utmaningar och vet att svaret ligger i innovativa digitala lösningar. Vår plattform för elektroniska hyllkantsetiketter är en infrastruktur för att hjälpa till med butikernas digitala omvandling – från prishantering och förbättring av processer till en personlig kundupplevelse.” Ett exempel är Pricers inomhusnavigering där kunden via sin mobil guidas rätt i butiken utifrån sin inköpslista eller för att finna en produkt, vilket ger nöjdare och lojalare kunder.

Ovanstående är mycket intressant och skäl nog att intressera sig för bolaget. Men det som intresserar undertecknad än mer är de aggressiva aktieköpen från finske Göran Sundholm. Senast idag köptes, via Pohjola Bank, 776.000 aktier. Drygt 2% kvar innan vår finske vän sitter på en corner, dvs 10% ägande.

Göran Sundholm är entreprenören som skapat sig en mångmiljardförmögenhet. Sundholms företagsgrupp MariGroup kontrollerar ett flertal dotterbolag där bl.a Mari sense, Ella retail och Ella Fashion ingår. Tre bolag med verksamhet i den elektroniska prismärkningsindustrin. Göran Sundholm har alltsedan i somras köpt aktier i konkurrenten Pricer.

Ett av Göran Sundholms bolag har utvecklat en helt fantastisk produkt för detaljhandeln. Jag vill påstå att den kan revolutionera hela detaljhandeln, särskilt konfektion och fashion. Ett område som inte prioriteras av Pricer av flera skäl. Ett av dem är att de saknar en bra produkt för ändamålet. Pricers infraröda system är bra på många sätt men detta kräver radiobaserad teknologi. Det har Sundholm. Behöver de varandra är frågan? ”Patent pending” är status för produkten.

Utan att försöka förklara närmare så ta själva en titt på denna youtubevideo. Den har endast ca 790 visningar så man kan lugnt påstå att detta är det få som känner till. https://www.youtube.com/watch?v=F56GKKUNlfs

Diskussionen är fri...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?