Post entry

Insiderköpen haglar i Pricer

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Den ena styrelseledamoten efter den andra köper aktier i Pricer. Flertalet köp gjordes i höstas och nu senast i januari-februari. VD besökte nyligen Finland för att träffa en av de största ägarna. Finländske uppfinnaren och miljardären Göran Sundholm. Sundholms bolag har en produkt som borde kunna revolutionera hela världens detaljhandel.

Göran Sundholm är entreprenören som skapat sig en mångmiljardförmögenhet. Sundholms företagsgrupp MariGroup kontrollerar ett flertal dotterbolag där bl.a Mari sense, Ella retail och Ella Fashion ingår. Tre bolag med verksamhet i den elektroniska prismärkningsindustrin. Göran Sundholm har alltsedan i somras köpt aktier i konkurrenten Pricer. Varför kan man fråga sig?

Pricer är ett av två bolag som dominerar hela den elektroniska hyllkantsindustrin. Pricer har enastående systemlösningar och utökar ständigt sin produkt med olika mervärden. Sedan nyligen kan man exempelvis, via sin mobil, snabbt hitta rätt produkt via navigering. Finländska Ella Retail har mycket fina etiketter men är svaga pga sin litenhet.

Ett annat av Göran Sundholms bolag har utvecklat en helt fantastisk produkt för detaljhandeln. Jag vill påstå att den kan revolutionera hela detaljhandeln, särskilt konfektion och fashion. Ett område som inte prioriteras av Pricer av flera skäl. Ett av dem är att de saknar en bra produkt för ändamålet. Pricers infraröda system är bra på många sätt men detta kräver radiobaserad teknologi. Det har Sundholm. Behöver de varandra är frågan?

Utan att försöka förklara närmare så ta själva en titt på denna youtubevideo. Den har endast drygt 220 visningar så man kan lugnt säga att detta är det få som känner till. https://www.youtube.com/watch?v=F56GKKUNlfs

Ella Fashion inväntar patentsvar eller har möjligen redan fått.

Fältet är fritt för diskussion och spekulation.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?