Post entry

Precise Biometrics på väg upp kortsiktigt!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Order borde dimpa ner snart! Med det, guldpeng i fickan!

Det lilla företaget Precise Biometrics i Lund har under hösten försvunnit. Åtminstone ur allmänhetens ögon. Det går att jämföra lite med en ökentorka. I september var till exempel det lilla lundabolaget favoriter i flera av Börs SMs ledande deltagares portföljer. Enough said. Och nu känns det som inget händer.

Men vad som kokar mellan företagets fyra väggar is yet to come!

Jag är ingen renodlad företagsexpert. Siffror är det tråkigaste som finns. Det som däremot är roligt att analysera är småsparare och större aktörers köpbeteende. Utifrån det perspektivet har jag valt att berätta varför jag är övertygad om att Precise Biometrics kommer gå upp nu framöver.

Visst, det har varit dåliga resultat, förluster, ökat antal nya aktier (den gamla goda håven) och en hel del svårigheter. Inte minst har de konkurrenter som gärna försöker snuva åt sig marknadsandelar.

Men ändå tycker jag personligen att alla i styrelsen är trevliga, motiverade, högutbildade och verkar tycka sitt jobb är kul. Sedan inriktar sig PB mot myndigheter. Det är inte världens snabbaste kunder. De är dock stabila. Och myndigheter behöver i sin tur inte oroa sig för kunder.

I detta fallet är det väldigt enkelt att tänka så här: Aktien kostar i princip 1.30 SEK nu. Kurvan ligger och skrapar på botten på lite olika stöd. Samtidigt har vi inte fått en order på flera månader.

Vad händer när ordern kommer? Jo, det kommer bli som det alltid blir när det gäller PB - nämligen glädjehysteri och köppanik. Det kommer bli helt tokigt. Det är så den här aktien fungerar. Vi är inte där ännu för att se ett annorlunda beteende även denna gången. Om det nu kommer en nyemission så var det fortfarande värt risken att gå in kortsiktigt nu. Företaget har spirit och är positiva. Det kan smälla rejält. Det är inte Finger Print vi talar om där aktien kanske orkar sig upp 3 % vid en order. I PB smäller det, sen puttrar det nedåt igen.

När det gäller PB bryr folk sig inte så mycket om företaget i sig. Stora aktörer investerar i PB på grund av förhoppningar om framtidsprodukter. Hur var det inte med Apple? Jag skulle ha tjänat en förmögenhet om jag fick 1 krona varje gång jag hörde någon säga: "Man skulle ha köpt Apple".

Men i början av 2000 talet satt man och vågade inte gå in i Apple för stora aktörer tittade sig blint på resultat och skulle försöka förstå en framtidstrend genom siffror på ett ett papper. Kom igen! Det är ju verkligen det mest basala till att man inte blir rik på aktier. PB har snygga produkter och ett varumärke som i min uppfattning blir starkare för varje år som går. Nu är företaget inriktade mot myndigheter, men varumärke och utseende är alltid det massan går efter. Men mot myndigheter krävs det att bygga funktionella apparater och det tycker jag PB lyckas med.

Jag ska inte sitta och jämföra PB med Apple, det gör jag inte. Men de har starka kopplingar till Apple och risken finns ju att det kan smälla till rejält uppåt.

Det finns så mycket spännande som väntar företaget. Ipad 3, Apple, Kina...

För den dagen kommer. Det har redan nu börjat med att anställda på myndigheter som checkar in, kontrolleras eller loggar in via sina fingeravtryck. Våra mobiler kommer bli mer och mer integrerade i samhället där dessa biologiska produkter kommer få en boom. Det kommer bli "Star Trek" om 10, 15, 30, 50 år? Har man den övertygelsen om att alla dessa produkter kommer spela en del i hur vi fungerar i framtiden så borde man inte känna av en risk att investera i PB.

Blir lagom bra till pensionen! Skämt å sido. För köper man aktier för 1 kr idag. Så kan man ju nästan leka med tanken om hur mycket vinsten skulle vara om PB kommer in i Mid Cap framöver.

Men, det var inte därför jag ville reka PB nu. Det ligger fortfarande risker framöver, nyemisson mm. Men jag vill reka PB nu eftersom läget är snustort men med positiva ledare. Den kombinationen tyder alltid på att det är något de vet, men inte vi.

Så en order kommer. Om det är imorgon eller om 3 veckor, det är omöjligt att svara på, men den är på väg. Om man kör lite omvänd psykologi så skulle man ju inte satsa pengar på att en order inte skulle komma.

Köp Precise nu. Rid ut en rejäl kortsiktig uppgång. Därefter bestämma sig när man vill sälja av sin vinst. Det känns helt klart värt att ta risken nu.

Mina tankar:

Köp om du är kortsiktig (1-6 månader)

Avvakta om du är medel (6-18 månder)

KÖP om du är långsiktig (18 månader +)

För att om 10 år kommer inte aktien hos PB ligga på 1.30 kr. Aldrig.

De må ha det tufft och falla i skuggan för FP, men varför inte satsa på båda boxarna? Gratis riskspridning!

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?