Post entry

Börsens bästa case?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Justerar man för den jättelika nettokassan, som f ö uppgår till ca 50% av börsvärdet hamnar jag på P/e 5 och detta vid en konservativ prognos.

Någon mer här som tittat på IT-konsulten Precio Systemutveckling?

Justerar man för den jättelika nettokassan, som f ö uppgår till ca 50% av börsvärdet hamnar jag på P/e 5 och detta vid en konservativ prognos.

Har tillämpat ett försiktigt VPA 2012 på 0.66 kr i kalkylen, bara i H1 vinstade man 0.40 kr. Ser det som en alltför låg värdering för ett framgångsrikt o lönsamt bolag där offentlig sektor som ger fin stabilitet står för ca 55% av försäljningen. Ett fint kassaflöde tillsammans med den urstarka BR borgar för fortsatt generösa utdelningar. Ifjol delade man ut 0,50kr/aktie, motsvarande en dir avk på 7,7% vid dagens kurs (6,50kr).

"Precio är Sveriges bästa IT-specialistföretag baserat på Microsoft teknologi. Det ska vi givetvis tycka, men frågar du våra kunder får du höra samma sak.
Vi är helt enkelt mycket bra på att skapa affärsnytta, bland annat till följd av den djupa verksamhetsförståelse vi har efter mångårigt samarbete med offentlig verksamhet liksom stora privata företag."

Kolla över caset!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?