Post entry

Prebona

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Bolaget kom med rapport idag. En viktig liten detalj som inte har kommunicerats tidigare fanns där. Mycket trevlig potential. Läs nedan

Bolaget noterades i slutet av förra året och emissionen blev övertecknad ett antal ggr. Jag är själv aktieägare i bolaget genom att teckning i samband med notering och även senare inköp av fler aktier.

Dagensrapport innehöll inga sensationella siffror. Man kan dock konstatera att bolaget givet dagens förbrukning har kapital så det räcker för tre år.

Jag noterade dock följande i rapporten: Prebona har inlett samarbete med Karolinska Institutet avseende antivirala studier bland annat på Hepatit C.

Det informationen har de inte kommunicerat tidigare enligt vad jag känner till.

Beaktad att KI är just nu lite på skamvrån tack vare sin italienska kirurg så är det för övrigt en väldig bra kvitto på att den teknologi Prebona besitter har en hög kvalité och enorm stor potential.

Då detta är studier kan det närmast likna pre kliniska tester och dessa brukar alltid falla väl ut tycker jag.

Då bolaget även är verksam inom Agriculture och även Inom Nanocoatings som fokuserar på ytskydd för inom- och utomhusmiljöer och andra produkter så anser jag att det finns all möjlighet att bolaget besitter en trippel raket och kan vid bra utfall kunna nå högt i aktie kurs.

Dessutom har enligt rapporten patent för en av bolagets teknologier godkänts i USA.

Nedan länk till rapporten http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Industrivaror-och--tjanster/Prebona/Pressmeddelanden/2016/Prebona-Reviderad-bokslutskommunike-2015/

Lite mer intressanta fakta och jämförelse: Bolaget har ett börsvärde på 73 milj.

Kollegan TC tech som är bara nischad inom ett område har ett börsvärde på 297 milj.

Resten tror jag ni kan tänka ut själva.

Det finns med andra ord rätt bra potential och då de kör sitt race inom tre olika områden bör det väl kunna komna tre ggr fler nyheter totalt sätt jämfört med tex TC tech.

En aktie med bra potential tycker jag.

Avslutningsvis, Ni har väl noterat att diverse illikvida aktier börjar nu lyftas till himmelen. Idag torsdag var det dags för Oden som gick över 100% utan nyhet,börsvärde, under 20 milj.

Jag har tidigare nämnt Klick data som också en möjlig sådan kandidat. Tyvärr gick börsen ned 4% den gången så rally uteblev men kika gärna på bolaget om ni gillar att specka i illikvida bolag. Börsvärde idag 18 milj och dessutom 74% av aktierna hos huvudägaren.

Notera att jag är ägare i både Prebona och klick data.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?