Post entry

Pledpharma - en månad har gått

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Har ni någon gång följt ett fotbolls VM och kännt den enorma tomhet som kommer efter finalen ? Så tror jag många inbitna kände efter de fantastiska resultaten i PLIANT. Det finns dock två saker som gör att ni snarare ska känna er uppfyllda 1. Detta var en fantastisk kvartsfinal och inte final - det bästa är kvar 2. Många förstod inte hur bra resultatet var i kvarten

Att en fotbollsinbiten inte skulle förstå vad som är final och kvarsfinal låter jag vara otroligt. I biotech investeringar handlar det mer om vad man har bestämt är final för mig. För den kortsiktige var detta final, för den långsiktiga en bra kvart.

Vad gäller resultatet så är det ju alltid har facts som räknas, 1-0, 5-0 eller 43%. Att inte förstå 43%, nja??

För att forstätta analogierna till fotboll och det senaste snurren inom biotech bolagen så bör man också nämna att ledningen i Pledpharma är ungefär som Lars Lagerbäck - totalt professionell, faktabaserad och vet vad det innebär om man börjar teckna in och lova saker mot marknaden (journalistkåren). Det skapar extremt onödig press internt. Problemet blir givetvis att man inte föder de mest nyhetshungriga och spekulerande men det viktiga är ju att man vinner finalen - right ?

Nu har kursen stabiliserat sig, insiderköpen börjat komma och Pledpharma känns mer som en safe haven inom biotech där andra fall visar exempel på sektlikande fans och svaga ledningar som håller på att välta förtroendeskutan med otydlig kommunikation eller ett annat där kassören hoppar av i gruppsepelet - vilken signal det nu sänder ?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?