Post entry

Billiga småbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Under de senaste 2-3 veckorna har vi äntligen fått ett lite lugnare börsklimat med en volatilitet som till och med ligger på normala nivåer. Sentimentet i marknaden är allt mer positivt även om en stor underliggande oro finns kvar, och det med rätta.

Vi är nu en bra bit in i rapportsäsongen och jag är hittills imponerad av det jag sett. Trots en tidig påsk så visar den största delen av mina intressebolag mycket fina resultat med få undantag. Det bådar gott för framtiden och inte minst inför Q2 där siffrorna kommer att te sig starka mot tidigare år då påsken legat senare. Trots att vi har sett en viss generell uppvärdering under den senaste tiden så tycker jag att det finns en hanfull småbolag som inte alls har hängt med upp till normala värderingar och/eller är alldeles för billiga. Det går att köpa flertalet tillväxtbolag med fina marginaler till P/e 8-12 vilket känns riktigt spännande på många håll.

Omsättningen i de mindre aktierna har av förståeliga skäl minskat vilket är ett reslutat av att volatiliten i dessa papper ofta är större än i de mindre. Detta leder till stora kurssvängingar i detta börklimat vilket i sin tur leder till än mindre omsättning, osv.... Jag tycker dock inte att man skall vara alltför rädd för att slå till och ett par tydliga exempel på det jag pratar om är:

Formpipe, NetEnt, Phonera, Getupdated, SJR, Betsson, Know It, Empire, Addnode och några till....

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?