Post entry

The Phinal Countdown - eller löparn lägger på ett grillKOL extra och sätter polisen på Phal-et

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter ännu en rubrikinpirerande grillad-oxfilémåltid med den nästbästa Sangrian men bästa köttet i stan på argentinska gourmetrestaurangen Ponchos (där man får en utsökt äppellikör till notan) släpper jag nu denna gissningsvis min sista bomb om PharmaLundensis på ett tag :

Jag har idag lämnat in en utförlig polisanmälan av PharmaLundensis AB och dess VD Staffan Skogvall. De som hängt med och läst mina Redeye-bloggar senaste veckorna och även läst på Placera.Nu:s aktieforum borde inte vara förvånade över detta faktum. Jag vill här och nu endast publicera inledningen till den ganska långa inlagan :

Polisanmälan av Staffan Skogvall/PharmaLundensis AB om förtal (enligt allmänt åtal) och olaga marknadsföring av läkemedel

Denna anmälan är uppbyggd i 2 punkter där punkt 2 relaterar uppgifter - som uppenbarligen innehåller för PharmaLundensis AB (Org.nummer: 556708-8074) och dess VD Staffan Skogvall (Skogvall kontrollerar direkt och indirekt via släktens bolag SkåneÖrnen ca 74 % av aktiekapitalet) besvärande information om marknadsföring av ett joderat aktivt kolpreparat MercuroSafe - vilka föranlett PharmaLundensis AB genom dess VD på deras hemsida att som punkt 1 relaterar grovt smutskasta mig och på foruminlägg på Placera.nu närmast försökt skrämma mig till tystnad i min nu pågående utredning av det för bolaget obekväma MercuroSafe-PharmaLundensis-sambandet som i det skedet hade pågått sedan i september 2011 i viss mån på Aktieforumet Placera.nu och i synnerhet i några bloggar på Redeye.se där aktieintresserade oberoende bloggare bereds möjlighet att skriva om t ex olika marknadsnoterade aktiebolag och andra finansrelaterade ämnen.

"Nyheten" på bolagets hemsida http://www.pharmalundensis.se/Press/Varning+for+aktiespekulanten+Loparn%21/se/52/129/

avkräckte emellertid inte mig från att några timmar därefter skriva den dittills mest avslöjande bloggen http://www.redeye.se/aktiebloggen/har-pharmalundensis-redan-ar-2008-marknadsfort-kol-preparat-till-patienter

Senare har hot om förtalsanmälan riktats mot mig i många inlägg på Placera.nu av en signatur "Mandorallen" som jag har blivit alltmer förvissad om att dennes till antalet rikliga foruminlägg (enbart om PharmaLundensis) sedan den dök upp där i september är författade av PharmaLundensis VD Staffan Skogvall - hur märkligt det än låter. IP-nummer hos Placera.nu borde gå att spåra och avslöja vems dator "Mandorallen" skriver ifrån ! "Mandorallen" visade omedelbart prov på att besitta ytterst initerade kunskaper om PharmaLundensis verksamhet formulerade på ett språk som antydde att han var anknuten till bolaget och dessutom mycket ensidigt positiv till det.

Jag överlåter åt Polismyndigheten i Skåne och åklagare att mer precist kategorisera de båda av mig själv misstänkta eventuella brotten i punkt 1 resp punkt 2 och handlägga dem separat eller tillsammans eftersom det måste röra sig om helt olika lagrum.

Händelserna har ändå ett uppenbart orsakssamband såtillvida att punkt 1 aldrig hade inträffat om inte det avslöjande som punkt 2 behandlar hade skett av mig i närmast undersökande journalistisk iver på Internet i främst mina Redeyebloggar sept-okt 2011.

21 okt http://www.redeye.se/aktiebloggen/pharmalundensismercurosafe-affaren-utreds-har-utretts-av-lakemedelsverket

14 okt http://www.redeye.se/aktiebloggen/har-pharmalundensis-redan-ar-2008-marknadsfort-kol-preparat-till-patienter

10 okt http://www.redeye.se/aktiebloggen/pharmalundensis-riktkurs-hogst-ca-1-kr-pga-mkt-liten-kol-mot-kol-chans

7 okt http://www.redeye.se/aktiebloggen/fungerar-pharmalundensis-kvicksilverelimineringsmetod

14 sept http://www.redeye.se/aktiebloggen/pharmalundensis-ab/om-pharmalundensis-nyemission-mm

Den själva vetenskapliga granskningen av PharmaLundensis KOL-hypotes m m som skedde i mina bloggar från 7 okt och 10 okt är gjord i samarbete med min fru PhD A-C Engwall, doktor i molekylär cellbiologi och med mångårig forskningserfarenhet i Tyskland på Paul Erlich Institute, i Sverige på Uppsala Universitet och i läkemedelsindustrin och som handledare åt doktorander på universitetet.

I dessa senast nämnda två bloggar noteras dessutom att Skandiabanken har genom en eller flera aktörer varit överlägset största nettoköpare av bolagets aktier under denna period och att aktiekursen samtidigt bl a av den anledningen steg från ca 3.10 (+/- 0.4 ) kr med nästan 50 % som mest till långt över 4 kr på mycket kort tid i början av oktober när bolagets närmast unika nyemission till överkurs, 5 kr, med företrädesrätt för de egna aktieägarna hade inletts. En högre marknadskurs ligger just nu särskilt i bolagets intresse eftersom det kan öka benägenheten hos aktiespekulanter att teckna fullt i nyemissionen.

Om kursen på liknande sätt höjs resten av oktober när nyemissionen nu ska avslutas skulle det kunna vara fråga om en medveten kursdrivning och bör i så fall också utredas närmare av berörd myndighet.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?