Post entry

Phase Holographic vinner ny mark!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Håll nu hårt i hatten gott folk! Holomonitorn är på väg rakt in i den kliniska forskningen - i vart fall så breddas kundbasen befintligt! Vi vet sedan tidigare att giganten Novartis är en av Phase Holographics befintliga ”hemliga” kunder, nu har vi fått reda på att det finns ytterligare en stor monsteraktör som har ett finger med i spelet!

Sanofi är ett av världens ledande läkemedelsbolag, de driver innovativ forskning och läkemedelsutveckling med fokus på patientens behov. Företaget har sitt huvudkontor i Paris med över 110 000 anställda globalt. Sanofi är vidare organiserat i fem globala affärsenheter: Diabetes & Cardiovascular, General Medicines & Emerging Markets, Sanofi Genzyme, Sanofi Pasteur och Consumer Healthcare (www.sanofi.se)

Bolaget har vidare under ett flertal år rankats högt på tio i top skalan över världens största LM-företag, med Pfizer och Novartis i spetsen ligger bolaget idag på stadiga plats 5. Att Sanofi har extremt stora finansiella muskler råder det inget som helst tvivel om, de är även ett bolag med enorma resurser som är villig att betala en rejäl slant för att genomföra ett förvärv.

"År 2011 förvärvade Sanofi även företaget Genzyme, som sedan blev ett helägt dotterbolag i Sanofi-koncernen. Bolaget betalade hela 480 kronor per aktie för att få köpa det amerikanska bioteknikföretaget och den totala köpeskillingen blir då uträknat 130 miljarder kronor" (se referens längst ned)

Affären är den näst största i hela bioteknikens historia och ger Sanofi Aventis en skjuts in på läkemedelsmarknaden för behandling av sällsynta sjukdomar.

Sanofi lade även år 2016 ett bud på hela 9,3 miljarder dollar, motsvarande 78,3 miljarder kronor för att få köpa cancerbolaget Medivation enligt Dagens Industri.

https://www.sydsvenskan.se/2016-0…/franskt-bud-pa-medivation

OM SANOFI GENZYME

Genzyme är känt för sin banbrytande forskning inom lysosomala inlagringssjukdomar och genetiska sjukdomar såsom Gauchers sjukdom, Pompes sjukdom, Fabrys sjukdom och MPS-1. Forskning bedrivs också inom Parkinsons sjukdom, Niemann-Pick, Lupus och Cystisk Fibros.Genzyme har sedan tre decennier forskat fram behandlingar mot sällsynta sjukdomaroch har sedan 10 år tillbaka även forskat inom multipel skleros (MS) vilket har lett till att det idag finns ytterligare två behandlingsalternativ för människor som drabbats av MS. Stort! 

År 2015 valde Sanofi att bygga ut Genzyme koncernen i Belgien.

”Now, Sanofi is expanding Genzyme’s manufacturing facility in Geel, Belgium. The additional 8000 square metres of state-of-the-art manufacturing space and laboratories are expected to cost €300M”

”This expansion aims to support the pipeline of antibodies, which represents a good chunk of Sanofi Genzyme – 10 of the 46 candidates currently in development”.

GENZYME OCH NYA LÄKEMEDEL

Att forska fram ett nytt läkemedel är en oerhört komplex process. Det tar cirka 12–15 år och kräver mycket stora ekonomiska resurser.

Innan man kan testa en ny substans på människor måste man utföra studier för att ta reda på hur en substans påverkar kroppen, vilka biverkningar den kan tänkas ha, vad som händer vid höga doser och hur substanserna tas upp och bryts ned av kroppen. Försöken görs idag både i provrör, så kallade in-vitro studier och på försöksdjur, in-vivo studier.

”En stark klinisk forskning är förutsättningen för en kunskapsstyrd hälso- och sjukvård med hög kvalitet. Den kliniska forskningen är länken mellan laboratoriet och patienten - de kliniska forskarnas arbete är garantin för att ny kunskap snabbt kommer vården till del och att kunskap därifrån förs in i forskningen” (Pressmeddelande från Socialdepartementet 2009).

9 AV 10 LÄKEMEDEL FALIERAR i FAS 1

Minst 9 av 10 läkemedelskandidater som testas på människor misslyckas och når aldrig ens marknaden, vilket innebär att över 90% av kostnaden för att utveckla ett framgångsrikt läkemedel spenderas på tidigare misslyckanden. Syftet med preklinisk forskning är att förutsäga om ett nytt läkemedel kommer att fungera effektivt och säkert hos människor, innan det testas på människor och kostnaderna ökar.

"Det är just här inom den prekliniska forskningen som Phase Holographics Holomonitor har sin givna plats - än så länge skall understrykas. Genom att både förkorta ned tiden i preklinik samt väsentligt även reducera de enorma ekonomiska kostnaderna för oberoende forskare samt industriella, tillika riskerna för hela segmentet inom cellforskningsindustrin"

Ett läkemedels toxicitet bestäms nämligen traditionellt genom att mäta avvikelser i cellproliferation (tillväxten i en cellodling). Men toxiska celler visar också hur de mår genom att ändra sin storlek och form!

I en vetenskaplig artikel som nyligen publicerades, visar "Label-Free High Temporal Resolution Assessment of Cell Proliferation” med hjälp av digital holografisk mikroskopi att HoloMonitorn kan mäta ett läkemedels toxicitet mer effektivt och i större detalj än med konventionella metoder. Ref: http://dx.doi.org/10.1002/cyto.a.23108

Det bådar enligt undertecknad mycket gott att vi nu har två BP-bolag som upptäckt och vill använda M4:an. Det nya året har knappt börjat ännu och jag är redan mer övertygad än någonsin att 2018 kommer att bli ett år med guldkant.

Referenser:

https://labiotech.eu/big-pharma-invest-massively-in-biom…/…/

https://www.lifesciencesweden.se/…/sanofiaventis_ger_130_mi… https://www.rankingthebrands.com/The-Brand-Rankings.aspx…

http://www.sanofi.se

https://www.sydsvenskan.se/2016-0…/franskt-bud-pa-medivation

http://dx.doi.org/10.1002/cyto.a.23108

 

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?