Post entry

Phase Holographic- Kan PHI vara nåt för Joe Bidens "Moonshot"?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Innan du börjar läsa min text så ska du veta att handel med värdepapper är inte utan risk och att du bör ta in det du läser här med ett kritiskt tänk och jämför med dina egna tankar och värderingar. Den här texten riktar sig mer mot investerare som redan vet om Phase Holographics produkter och affärs ide. Om du är ny till bolaget och vill veta mer om dom så kan du läsa en äldre blogg jag skrivit på länken här under. http://www.redeye.se/aktiebloggen/phase-holographic-imaging-phi/phase-holographic-imaging-fran-mitt-perspektiv

VARFÖR?

Ok,innan jag börjar skriva om PHIs potentiella framtid så tänkte jag lite snabbt nämna om det som dom flesta ägarna säkert är bekymmrade över. Varför faller PHI aktien i värde? Även när bra nyheter från företaget släpps och stora tidningar skriver om deras produkter så verkar inte marknaden vilja reagera positivt.

Det man måste beakta är att marknaden är inte bara en person som man ska försöka övertyga utan det är tusentals där alla har sin egna agenda och funderingar på hur dom bäst ska förvalta sitt kapital. Man kan se också på den tickern på vilka som har sålt. Ska inte peka finger och namge men om det är nån storägare som är nöjd med den kortsiktiga avkastningen och vill snabbt få ut pengarna genom en stor transaktion eller en massa små så gynnar det den långsiktige som kan både sänka sitt gav och öka innehavet.

Rädsla är bland dom äldsta och starkaste känslorna en människa besitter. Den har hjälpt oss att överleva som art men ibland så har den hindrat oss och gjort så att vi har tagit fel beslut. Ett exempel är kanske när man skulle ut i skogen och plocka bär och man hörde ljud i buskarna vilket sätter igång adrenalinet och den så kallade flykt eller kamp responsen. Ska man fly iväg eller ska man stanna och kämpa? Är det en grävling eller en björn i busken?

Nu som en investerare får man också ställa sig frågan, är det rädslan som styr handeln den senaste tiden? Och en ännu bättre fråga är den rättfärdigad? Ska man behålla sitt innehav och kämpa eller ska man istället sälja och fly?

Vi hade en top på 45kr innan nyår och hade en ganska så stabil handel på mellan 40-36kr innan företrädes emmisionen ägde rum och då sjönk vi ner till 25kr och där har vi hållit oss den senaste tiden.

Och där har vi nog den största anledningen till varför vi har svårt att klättra nu. Marknadens reaktion till både FE´n och RE´n vilket jag tycker var lite i överkant. Vi hade en utspädning på 1 739 945 aktier. Ökade från 9 809 510 till 11 549 455 och är inte en så stor katastrof som många tror sen får ju folk också tycka vad dom vill om den riktade delen där många tycker att det borde funnits ett lock upavtal men jag ser det att eftersom dom båda emmisionerna fick köpa aktierna tilll samma pris så finns det ingen fördel i den riktade. Alla borde få sälja om dom vill och dom fick.

Om vi tar det lägsta exemplet som jag nämde där på 36kr per aktie på 9,8 miljoner st och istället delar det på 11,5milj st så får vi 30.57kr per aktie istället för 36. Dagens värde på 25.50kr (2016-05-14) är ett fall på 29% som istället borde varit på max 20% dvs 30kr. Skulle man gå in idag på 25.50 så är en ökning på ung 15% till 30kr väldigt, väldigt sannolik och i princip riskfri.

Det är alltså ingen livshotande björn som står och lurar i buskarna utan det är en liten grävling så man borde stanna kvar och kämpa för sina aktier.

När marknaden väl skakat av sig rädslan så kommer PHI att börja klättra mot nya ATH igen. Det gäller bara att ge det lite tid att bygga upp momentum. Inga mer FE eller RE planerade, positiva nyheter varje mån, över 40milj i kassan vilket kommer räcka ända fram till 2018 där man förväntas att visa svarta siffror också om inte uppköp hinner före.

Finns på wallstreet ett uttryck där man pratar om ”whisper number” (en icke officiell siffra som beskriver vinst per aktie, EPS) är den positiv så går aktien uppåt. Sakta så byggs våran siffra upp och snart kommer marknaden att märka det också.

Framtiden ser väldigt ljus ut.

MOONSHOT

I början av 2016 så sade USA president Obama att vice presidenten Joe Biden skulle leda ett lag av experter för att accelerera forskningen kring olika cancer sjukdomar och både förbättra förmågan att upptäcka cancern tidigt och öppna upp mer behandlingsmetoder för cancer patienterna.

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/02/01/fact-sheet-investing-national-cancer-moonshot

1 miljard dollar ska användas till att finansiera detta. Det är inte egentligen så hemskt mycket pengar egentligen som läggs i projektet om man jämför med tex kostnaden av framtagandet av nya läkemedel. Ett nytt läkemedel kan kosta flera miljarder dollar att ta fram.

Det som är dock imponerande är just hur Joe Biden kommer att gå tillväga med pengarna dvs hur han har tänkt förvalta dom.

http://www.cancer.gov/research/key-initiatives/moonshot-cancer-initiative

Biden har som mål att försöka trycka in 10års forskning på bara 5år och man vill försöka riva väggarna (eller silos som han själv kallar det) mellan dom olika parterna inom cancer forskningen (forskare, politiker, läkemedles bolag, försäkrings bolag) och få dom att börja sammarbeta och dela med sig mer.

Så som systemet fungerar idag så belönas forskarna mer efter vad dom har publicerat och inte efter hur patienten mår. Den så kallade ”out of the box” tänket som är så viktig får inte så mycket av dom bidrags pengarna som staten/privat bolagen ger.

Även äran till dom som forskar om cancer måste ses över så fler personer får beröm och på så sätt skapa mer initativ för att dela med sig sin forskning.

Biden vill förbättra relationerna mellan alla parter och få dom att samarbeta bättre och skära igenom all ”red tape” som kan tänkas finnas som hinder för utvecklingen av nya läkemedel/metoder/forsknings resultat.

Immunterapier är ett av huvudområden som det kommer satsats mycket på och PHIs VD Peter har sagt i ett pm nyligen att genom att använda M4an så kan man mäta hur effektivt immunsystemet är mot cancern genom att se hur snabbt det rör sig efter det har stimulerats till att angripa cancer cellerna.

Vilket är självklart nåt som forskarna kommer att vilja ha så dom kan mäta hur effektivt olika preparat fungerar.

Biden kom själv ner till University of California (Samarbetspartner till PHI) och förhoppningsvis så fick han kanske se själv en holomonitor och dess möjligheter för forskarna.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=78113&Language=1

https://www.statnews.com/2016/04/20/biden-moonshot-scientists/

I artiklen ovan så nämner Biden att vart han än vänder sig i världen under sina resor så frågar världs ledare honom om hur det går med cancer projektet och om det är möjligt så vill dom vara med och hjälpa till.

Finns liknade projekt som AACRs ”Project GENIE” och ”ORIEN” network som har börjat sammarbeta med Bidens ”Moonshot” program och har börjat samla allas data och resurser.

http://www.aacr.org/Research/Research/Pages/aacr-project-genie.aspx#.VzkAcpGLR-6

http://oriencancer.org/

När man läser dom här artiklarna så känns det som att hela världen börjar vakna till och inser att cancer är nåt som kan drabba alla på ett eller annat sätt och den bryr sig inte om varken nationalitet eller ras.

Påminner mycket om när världs hälso organisationen (WHO) startade sitt smittkoppor program 1966 där man hade som mål att utrota smittkoppor. Hela världen började sammarbeta och 1980 så var målet uppnåt och mänskligheten hade för första gången någonsin utrotat en smittsam sjukdom.

http://www.who.int/features/2010/smallpox/en/

Dom som varit med i PHI ett tag känner säkert till AACR. PHI var med i en mässa där för inte så längesedan och responsen har varit väldigt positiv med flera ledande branch aktörer som visat stort intresse.

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=78113&Language=1

En intressant uppgift till kanske är en person i den såkallade ”Blue ribbon” panelen (panelen av experter som ska agera som rådgivare till Biden)

http://www.cancer.gov/research/key-initiatives/moonshot-cancer-initiative/blue-ribbon-panel

Så hittar vi Dr. Patrick Soon-Shiong. En multimiljadär (runt 9 miljarder dollar enligt forbes, även känd som världens rikaste doktor) som har en hel del bio tech företag under sitt bälte och sitt egna moonshot program (Cancer Moonshot 2020). Han har inte börjat samarbeta än med Biden men det kommer förmodligen att ske inom en väldigt snar framtid.

Hans special område är just immunoterapi och om han får reda på om holomonitors och blir imponerand av PHIs teknik så kan han mycket väl bli en väldigt eftertraktad kund för phase.

https://www.statnews.com/2016/04/04/cancer-moonshot-panel/

Så även om 1 miljard dollar inte är så mycket pengar så kan det kanske räcka ändå om det blir fördelat bra.

För kan man få alla dom här stora aktörerena att börja arbeta tillsamans och skörda framgångar med både kapital bidrag och nobel pris så tror jag att Joe Bidens ”Moonshot” program kommer skapa historia där man gör stora framsteg inom cancer forskningen och jag hoppas att PHI kommer att få vara med och ta del av dom framgångarna.

Med sin oförstörande metod och ”Big Data” tech för att ta in all den information som forskarna gräver fram så har jag väldigt svårt att se hur PHI kan misslyckas här.

Får PHI chansen att visa upp sig på världsscenen nu och omvärlden verkligen inser att deras metod är den minst förstörande och framförallt ger forsknings resultat som annars skulle varit omöjlig att få fram, ja då är succe bara förnamnet och PHI kommer att öka enormt mycket i värde.

Att kunna ersätta dom gamla metoderna har varit det största hindret för PHI ett tag nu så hoppas att det är nåt som kommer att släppa.

Ung 120k potenciella labb som kommer börja fylla sina labratorium om PHI lyckas klämma in sitt namn i en framtida artikel inom ”Moonshot” programmet.

På länken nedan så kan man själv skicka in ett mail till programmet där man kan ge förslag på hur man kan vinna kampen mot cancer så om du har nån ide så tveka inte att skicka in. Gäller tills 1 juli 2016.

http://www.cancer.gov/research/key-initiatives/moonshot-cancer-initiative/get-involved

FRAMTIDEN, TRIGGERS och en ÖNSKAN om en ny marknadsplats.

Framtiden ser ju onekligen ljus ut för PHI. Kassan är påfylld och man får väldigt positiv respons från mässorna och artiklarna i Nature har börjat att stapla sig på varandra. Varje mån så verkar det komma nya kunder så man har slutat att skicka ut pm vid varje försäljning av en holomonitor. 62st användare hitills vad jag vet.

En stor trigger som ännu inte visat sig är vem är just den stora läkemedels kunden i Schweiz? Är det Novartis? Roche? Eller Actelion?

Många verkar tro på Roche men oavsett vilket bolag det är om det visar sig att man kan använda sig utav M4an för att ta fram nya läkemdel med HCS metoden så kan det ge kursen en väldigt stor kick uppåt.

Frågan är dock om framtiden för PHI är att vara kvar på dom svenska börslistorna? Även om man skulle byta till nån annan med högre omsättning och kanske få vara med i nån fond lista så vet jag inte om det skulle vara det bästa alternativet.

Peter har nämt tidigare att Sverige är en liten marknad och att många förväxlar Sverige med Schweiz.

Om det skulle bli aktuellt med ett listbyta så hade jag gärna sett att PHI börjar handlas på den amerikanska marknaden.

318 miljoner pot investerare är lite bättre än 9,8 miljoner här i sverige.

Några exempel på bio tech företag som lyckats bra på sina IPOs.

Även några exempel här under under en 5-8års period.

Intuitive Surgical- Robot kirugi- låg på runt 100 dollar per aktie 2010, ligger idag på 628dollar

http://www.nasdaq.com/symbol/isrg/stock-chart?intraday=off&timeframe=10y&splits=off&earnings=off&movingaverage=20day&lowerstudy=volume&comparison=&index=&drilldown=off

http://www.intuitivesurgical.com/

IDEXX Labb- Analys maskiner, diagnos- låg på runt 15 dollar 2009, idag på 86 dollar.

http://www.nasdaq.com/symbol/idxx/stock-chart?intraday=off&timeframe=10y&splits=off&earnings=off&movingaverage=20day&lowerstudy=volume&comparison=&index=&drilldown=off

https://www.idexx.com/corporate/home.html

Incyte- Oncology, låg på runt 3 dollar 2009, 73 dollar idag

http://www.nasdaq.com/symbol/incy/stock-chart?intraday=off&timeframe=10y&splits=off&earnings=off&movingaverage=20day&lowerstudy=volume&comparison=&index=&drilldown=off

http://www.incyte.com/

Tänk nu ett bolag som PHI som förmodligen kommer ersätta dagens gamla metoder inom cytometri och kunna erbjuda sina kunder med både M4 och den kommande M5 (som kan färga in dom proteinerna med minimal inverkan) och även ta del av den kommande stam cells diagnostiseringen, immunoterapi, toxicology, HCS (high content screening) etc

Och det finns bara 11.5 miljoner aktier på marknaden...man behöver inte ha en masters i ekonomi för att förstå hur bra det här kan bli.

Kan bli riktigt trångt i dörren om många vill in samtidigt.

PHI har ju som mål att bli uppköpta och det är en väldigt stor chans att det kommer att vara ett amerikanskt bolag som kommer köpa upp dom.

USA är i princip världsledande när det gäller forskning kring detta och att börja skvalpa i deras damm med Nature publicationer, barn cancer framgångar etc kan ha en bättre effekt i USA än vad det är här hemma i Sverige.

Är som sagt inga måsten men hade varit trevligt tror jag att börja handlas där. På dagens värde på 25.5kr så hade man fått ett värde på runt 3dollar per aktie och vem vet vad den är skulle vara värd 2017-2018.

I vilket fall så tror jag fortfarande på att 2016 kommer vara ett starkt år för PHI. Fortsätter vinden att blåsa åt rätt håll och rädslan hos investerarna försvinner så kan vi nog lätt se 40kr innan hösten är här.

Jag kommer ialf att stå kvar och kämpa för mina aktier för jag tror att det inte finns nån björn i busken och att skogen är full av bär att plocka.

Om ni har några frågor eller funderingar så lämna dom gärna här till mig på redeye så ska jag försöka svara på dom så fort som möjligt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?