Post entry

Köpläge, BP & världsrevolutionerande teknik

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett företag som fått mer och mer uppmärksamhet tack vare sin explosiva kursutveckling men som nu dalat ner lite på grund av vinsthemtagningar, kortsiktiga ägare och traders. Därför anser jag det vara ett ypperligt läge att gå in i detta solklara case som är Phase Holographic.

Köpläge

På många håll på flera stora forum så har många investerare uttryckt sitt intresse för PHIs teknik, långsiktiga mål och exceptionella styrelse. Det som också sagts är att man varit ledsen över att ha "missat tåget" och att det ansetts vara för sent att gå in i detta case.

Läget är nu annorlunda, aktien toppade runt 40kr och har sedan dess sakta men säkerts pressats ned till 30kr vilket får anses vara ett grymt köpläge för de som tidigare uttryckt önskan om att köpa in sig i detta bolag.

Antal ägare på Avanza ökar stadigt och det är uppenbart att fler och fler får upp sina ögon för aktien. Vad som även bör vara uppenbart är hur klockrent detta case är och att man ska äga denna långsiktigt om man vill ha maximal utdelning.

Att det har varit vinsthemtagningar inför jul och nyår är inga konstigheter, det är många långsiktiga ägare i denna aktie och många har tjänat flera 100% redan, jag är en av en de men jag ökar endast just nu då jag inte ser poängen med att sälja detta guldägg.

Min rek är: Köp och håll långsiktigt.

Tekniken

Såhär skriver bolaget själva om tekniken för sina världsrevolutionerande mikroskop:
"Current methods force scientists to study life’s fundamental building block when it is dying. PHI’s non-destructive Holo­Monitor technology allows the long-term behavior of living cells to be observed and quantified without toxic stains.

PHI leads the ground-breaking development of time-lapse cyto­metry instru­men­ta­tion and software. With the first instru­ment introduced in 2011, the company today offers a range of products for long-term quantitative analysis of living cell dynamics that circum­vent the drawbacks of traditional methods requiring toxic stains."
Källa: http://www.phiab.se/

Det som är så nytt och revolutionerande med deras mikroskop är alltså att forskare världen över kan studera celler utan att behöva mixtra med cellerna i fråga. Detta har inte varit möjligt tidigare och utan att behöva påverka cellerna för att studera de så får man mycket tydligare resultat och provtagningar. Detta är alltså PHI först i världen med att erbjuda till alla sorters forskare världen över som studerar eller arbetar med celler på något vis.

Låter det för bra för att vara sant? Det är det uppenbarligen inte då dessa forksare och vetenskapsmän en efter en stämmer in i hyllningskören. Det är även vanligt att de som köpt och prövat på tekniken bestämmer sig för att köpa ännu fler mikroskop. Detta i sig är ett stort bevis på funktionalitet och kvalitet.

PHIs marknadsföring går inte ut på att sätta upp annonser i tunnelbanan, nej deras markadsföring går ut på att just dessa forskare blir så pass nöjda med tekniken att de gärna meddelar omvärlden om det. Det är just detta som just nu händer världen över. Sakta men säkert så sprider sig ordet och PHI får just nu redan uppvaktning av big pharma.

Big pharma

Med ett enligt uttalat av VD mål att sälja bolaget, för inte under 100milj$, så är BP självklart en huvudkandidat. Därför så var det extremt lovande att PHI vid sin senaste rapport meddelade följande nyhet:

"Medicinteknikbolaget Phase Holographic Imaging, PHI, har fått en uppföljningsorder på en tredje Holomonitor-enhet från ett ledande läkemedelsföretag i Schweiz. Beställningen avser precis som de två föregående en motoriserad version av produkten. Det totala listpriset för de tre enheterna som beställts uppgår till 90.000 euro, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

"Big Pharmas intresse visar att vår HoloMonitor-teknik snabbt blir allt mer etablerad och markerar vikten av vårt mål om att skapa ett Center of Excellence i Basel-området", säger vd Peter Egelberg i en kommentar."

Källa: https://www.avanza.se/placera/telegram/2015/11/30/phase-holographic-phase-holographic-far-order-pa-tredje-holomonitor-fran-storre-lakemedelsbolag.html

Vilket är då detta big pharma bolag? Det går endast att spekulera om det i dagsläget men mycket tyder på att det är Novartris som det handlar om.

"Novartris är ett schweiziskt globalt läkemedelsbolag som utvecklar-, tillverkar- och marknadsför originalläkemedel, generiska läkemedel och biosimilar. De rankas som en av världens största inom sin bransch efter omsättning på nästan $54 miljarder för år 2014."
Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/Novartis

Med andra ord så är det alltså inte fy skam att de tänkta uppköparna redan idag är och nosar på PHIs verksamhet. Att de beställer sitt _tredje_ mikroskop måste ses som ett oerhört stort tecken på deras intresse.

Jag vågar absolut inte stå utanför då nyheten om ett bud kan komma när som helst. Vågar du?

Styrelsen

Det är inte bara tekniken hos PHI som är av högsta kvalite, även styrelsen är exceptionell med erfarenhet ifrån liknande gigantiska affärer sedan tidigare. Ni kan läsa mer om styrelsen i detta tidigare inlägg på Redeye:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/phase-holographic-imaging-borsens-troligaste-uppkopskandidat

Slutord

Att uppköp kommer förr eller senare är det ingen snack om saken om. Tekniken visar sig om och om igen att den håller hög kvalitet, forskarna älskar den och BP är redan framme och nosar. Varför skulle de vänta längre än nödvändigt medans priset stiger och stiger?

Jag anser att den senaste tidens vinsthemtagningar nått sin botten eller gör det inom max en vecka för då är priset återigen så pass attraktivt att många kommer att välja att kliva in. Jag trodde ärligt talat att vi aldrig skulle se 30kr igen och jag har fyllt på med aktier till detta otroliga rea-pris.

Starkt köp tips för den långsiktige som vill tjäna gott om pengar, jag uppmanar dig att läsa på ännu mer om caset för att bilda dig din egen uppfattning då detta endast är ett tips och vi tar all ansvar för våra egna affärer.

Men vänta inte för länge med att läsa och förvänta dig inte att den ska dippa särskilt mycket mer, vi ska uppåt och jag vågar estimera en riktkurs på över 60kr redan i januari när köptrycket byggts upp igen.

Vi får se då om jag har rätt eller inte, tills vidare så tankar jag på för fulla muggar.

Tack för ordet.

EDIT: Precis när jag skrivit klart så damp detta in via PHIs Twitter konto: http://www.phiab.se/contact/investor-qa
Det är aktieägare som ställt frågor till Peter(VD). Läs så förstår ni vilket solklart case detta är!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?