Post entry

PharmaShell är min nya Bitcoin

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter att Trump dödförklarat Bitcoin och kongressen verkar skeptiska till Libra-projektet, har jag nu frigjort alla investeringar i kryptovärlden och kör all-in i olika högintressanta biotech-aktier. Hamlet Pharma är jag t.ex lång i. Nanexa är en annan favorit och jag ska nu kort berätta om dem. Svenska aktiemarknaden har på kort tid fått extra höjd riskaptit inom mindre bolags forskning, och svenskarna är sedan april/maj verkligen sugna på stora rewards genom att försöka tajma läkemedelsbranschens nästa framgångar. Folk köper biotech made in Sweden och man gör det så starkt att biotechrusningen skapat flera nya miljonärer precis som Bitcoin gjorde. En av aktierna i det här heta segmentet som jag tror starkt på är som sagt svenska Nanexa och det beror på deras patenterade guldklimp PharmaShell som jag nu kort ska berätta mer om nedan.

Grunden i Nanexas koncept och start som bolag är ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD). Genom åren har Nanexa utnyttjat ALD-tekniken i ett flertal olika projekt, inom allt från detektorteknik för att identifiera provsprängningar av kärnvapen till medicintekniska tillämpningar. Idag fokuserar Nanexa på PharmaShell (men även fokus pa en enorm bonus som jag inte tar upp här: egna läkemedel med hjälp av sin nanoteknik, kolla upp det själv!), där man har kunnat dra nytta av sin mångåriga erfarenhet av ALD.

Nanexa driver utvecklingen av PharmaShell som drug delivery med egna projekt och i samarbetsprojekt med läkemedelsbolag och akademi. PharmaShell är patenterat och bygger på inneslutning av läkemedelspartiklar med extremt tunna skal i storleksordningen 10 nm och ger nya möjligheter för administrering och dosering samt ökad möjlighet till målsökning av parenterala läkemedel. Tekniken anses av bolaget och aktieägarna vara revolutionerande och "one of a kind“ i sitt slag.

PharmaShell ger:

• Styrd och långsam frisättning vilket ger möjlighet till lång depåeffekt

• Möjlighet till målstyrning genom styrd och lång cirkulationstid

• Hög drug load

• Förlängd hållbarhet för känsliga läkemedel

• Nya immaterialrättsliga skydd för utgångna patent

(Dessutom: 2 av de senaste pressmeddelandena har adderat nya egenskaper till denna lista, som gör PharmaShell ännu attraktivare, och vilka de 2 funktionerna är vill jag att du upptäcker själv genom att ta dig till deras hemsida, adress nedan, och läsa allt under Nyheter. Jag vill att du ska bli lika positivt överraskad precis som jag blivit vid varje nytt pressmeddelande från Nanexa, så att du förstår känslan jag har om deras potential och framtid.)

PharmaShell innesluter fasta läkemedelspartiklar i storleksintervallet nano- till mikrometer. Inneslutningen görs genom en kemisk tillverkningsprocess som kallas för Atomic Layer Deposition (ALD) där ett nanometertjockt skal bildas direkt på läkemedelspartiklarna.

Skalen som innesluter läkemedlet är täta, stabila och designade för att sakta men fullständigt lösas upp i kroppen. Nanexa kan genom att justera tjockleken på PharmaShell®-skalet bestämma frisättningsprofilen för läkemedlet i kroppen, t ex kan en depå med PharmaShell® släppa ut en kontrollerad mängd läkemedel kontinuerligt i flera månader. Även vid intravenös administrering är längre cirkulationstid i blodomloppet en önskvärd egenskap.

Allt detta som Pharmashell erbjuder läkemedelsmarknaden är egenskaper som branschen behöver och idag saknar man så pass effektiva möjligheter som Nanexas uppfinningar skapar. Jag har läst allt jag kommit över kring Nanexa och anser detta vara en av mina bästa risk/reward-placeringar någonsin. Bolaget är i närheten av att sluta flera unika olika avtal med stora pharmajättar och det kan ske närsomhelst från och med nu. Min gissning är hösten 2019 och min positionering i aktieportföljen bygger på den tidsramen.

Om detta väcker din nyfikenhet, råder jag dig att själv göra mer research och ta reda på fakta. I denna senaste årsredovisning finns ett långt vd-ord som beskriver läget 2019 och vad Nanexa står inför i nyhetsväg resten av året: https://www.nanexa.com/wp-content/uploads/2019/05/20190520152659.pdf

Och i denna video-presentation für du möta vd och höra honom skissa på deras framtid i en halvtimmes genomgång. Efter du läst vd-ordet och sett youtube-klippet tror jag att du förstår varför jag ser flera 100 %:s uppsida i min investering: https://www.youtube.com/watch?v=r3GpfFCsMvM

Som alltid gäller dock att du tar din egna beslut och kommer ihåg att aktier kan gå upp mycket men även sjunka stort om bolag misslyckas. Detta är ingen köprekommendation utan en helt vanlig tillåten observation och en redogörelse för vad jag valt att köpa för aktie.

Kanske ses vi på nästa bolagsstämma hos AB Nanexa som jag ämnar besöka? 

Webbplatsen för Nanexa är http://www.nanexa.com

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?