Post entry

PEXA - Skarpt läge nu - Kan Revolutionera forskningen!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Pexa meddelade nyligen att man fått sitt forskningsinstrument Pexa 2.0 Ce-märkt och därmed kan försäljningen mot dom ca 10 000 forskargrupper runt om i världen med inriktning på lungsjukdomar påbörjas. Lungtsjukdomar är idag den 3,e vanligaste dödsorsaken och dödar årligen ca 5 miljoner människor. Pexa kan därmed ha en väldigt viktig roll att fylla!

Pexa har idag ett samarbete med självaste AstraZeneca vilket självklart lär vara en väldigt god referenskund.

Styrkorna i caset Pexa är som jag ser det följande:

* Unik teknik/metod för att mäta partiklar i utandningsluften. Dom få alternativ som idag används är allt för plågsamma och tidskrävande. Med Pexas teknik/metod kan forskargrupper och läkemedelsbolag testa fler patienter på kortare tid. Tiden för att utveckla läkemedel kan tex kortas ner och ge stora vinster för bolagen verksamma inom detta. Tanken är även att Pexa så småningom skall kunna användas inom vården för att tex tidigt diagnostisera lungsjukdomar av olika slag och därmed tidigt kunna behandla patienter.

* Omgående marknadslansering: Pexa 2.0 blev nyligen CE-märkt och lanseringen skall nu ta vid. Vi befinner oss alltså i ett riktigt intressant läge där försäljningen kan ta av rejält. Gissar att Pexa snabbt kan komma att bli en riktig liten guldgruva.

* Dubbel potential: Först och främst så riktar sig Pexa till dom forskargrupper som forskar på lungsjukdomar. Den marknaden är mkt stor och affärsmodellen ser mkt attraktiv ut med återkommande intäktsströmmar.

Affärsmodell:

1 Försäljning av instrument ( Pexa 2.0).Pris ca 300 000-400 000 st.

2 Uthyrning av instrument ( Pexa 2.0).

3 Försäljning av förbrukningsmaterial ( Beräknas landa på ca 60 000 kr om året per maskin).

4 Service av instrument.

5 Labbtjänster.

Sedan har vi ytterligare potential iom att Pexas teknik/metod är tänkt att så småningom kunna användas inom sjukvården på tex vårdcentraler och sjukhus för att diagnostisera patienter. Där har vi en ENORM potential.

Utöver allt detta har Pexa en gedigen ledning och styrelse vilket i sig är en kvalitetsstämpel. Inte minst Anders Ullman, född 1956, är sedan 2016 styrelseledamot i PExA AB. Anders Ullman är läkare, medicine doktor och sektionschef vid KOL-centrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

http://pexa.se/om-pexa/styrelse-ledning/

Pexa värderas just nu till strax under 70 miljoner sek. Det tycker jag är väldigt lågt och jag känner mig tacksam som fått möjligheten att investera i bolaget på dessa nivåer. En uppvärdering på 100-200% ser jag som troligt under året .

Lite intressanta länkar för dig som vill veta mer om bolaget!

http://pexa.se/wp-content/uploads/2016/01/160128-PExA-PExA-reportage-Astma-och-Allergiförbundet.pdf

http://aktiespararna.fnf.nu/player/68/601

www.pexa.se

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?