Post entry

Ytterligare en slakt i Petrogrand?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Petrogrand är "olje" företaget som inte lyckats med någonting. Nu gör företaget som det verkar ännu en resa mot 4 kr.

Petrogrand som tidigare hette Malka Oil är bolaget som hittils inte lyckats med någonting. De lyckades sälja sina tidigare licenser med goda oljereserver i till Gazprom och fick uselt betalt. Företaget hade behållt ett större aktievärde om de behållit oljelicenserna där det trots att fanns olja av god kvalite, sam pipelines.

Istället valde Petrogrand att skaffa licenser som numera betraktas som värdelösa. Speciellt när Petrogrand borrat torrt i tre av tre hål och hittat vatten och lera. Samtidigt har VD gått ut och ljugit för aktieägarna att man hittat olja av 2/3 hål. Men i ekonomiska termer är spår av kolväten ej oljefynd.

I vår 2012 framkom det att företaget misslyckats med flödestester och aktien sjönk. I höstas har det framkommit att man definitivt borrat torrt. Samtidigt började man prata om förvärv och att farma ut en del av de värdelösa licenserna.

Vilka vill ha en värdelös licens? Kanske därför det tar sådan tid för Petrogrand att hitta en partner. Den "strategiska utvärderingen" har nu tagit ett år. Samtidigt är den "eminenta" VD:n Maks Grindfeld väldigt upprepande i sitt mantra att de letar och är nästan färdiga med förvärv och partner. Alltid nästan , det har man varit i ett år nu.

Petrogrand kommer ej komma med några kursdrivande nyheter, snarare är det sälj som gäller i aktien. Trots kassan som sinar till högavlönade "göra ingenting" poster. Eller det eventuella förvärv som kräver en nyemission för att man ska få något av värde. För de 300 miljoner Petrogrand har i kassan får man inte mycket.

Samtidigt kan man läsa i Petrogrand placera forum, galenskap efter galenskap. Påhittade ryska signaturer och gamla aktielosers tävlar om att vara så fantasifull och konspiratorisk som möjligt. Dessa herrar har väntat på den stora nyheten i mer än två år.

Och vad ska Balkany göra, han är den nya konspirationsteorin att han ska lyfta kursen til nya höjder.

Taket är högt bland Petrogrands aktieforum. Men sanningen finns ej där. Däremot måste man ge en eloge till Maks. Han lyckas nämna den ryska semestern. Som skäl att skjuta på den "fantastiska utvärderingen" till början av Aug. Då kommer den STORA nyheten!!! Det ska bli fantastiskt kul att följa ännu 2 månaders konspirationer i petrogrands "100 krs klubb".

Den stavas SLAKT, slakt i Petrogrand!

Jippi!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?